www Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 na benchmark.pl przeczytalem ostatnio takiego niusa : "81% rynku procesorów należy do Intela Firma Mercury Research podjęła się analizy wielkości udziałów, poszczególnych firm, na rynku procesorów z rodziny x86. Sporządzony raport obejmuje pierwszy kwartał tego roku. Wynika z niego, że 81.7% udziału w rynku nadal jest w rękach Intela. Koncern AMD posiada zaledwie 16.6 %. Firmy VIA Technologies oraz Transmeta Corporation identycznie, czyli po 1.7 % udziału na rynku procesorów x86. W pierwszym kwartale roku ubiegłego Intel obejmował 80.8% rynku, a AMD 18.2%, czyli sytuacja zmieniła się minimalnie na korzyść Intela. Również układy wykorzystywane w konsoli Microsoft XBOX to w 80.9% układy Intela. Na tym rynku AMD uzyskuje udział na poziomie 17.3%. Niestety firma Mercury Research nie uzyskała od w/w firm danych dotyczących wielkości sprzedaży w minionym kwartale, dlatego nie można ich porównać do analogicznego kwartału w roku ubiegłym. Prognoza na bieżący rok nie przewiduje większych wahań. IreS " TO Z TEGO NIBY MA WYNIKAC ZE W 17.3% X-BOXach SIEDZA AMDeki ??? Bo cos mnie tu niepasuje ??? Wie ktos moze cos na ten temat ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a co za różnica? trzeba bym młotem totalnym żeby kupić x-boxa. a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a co za różnica? trzeba bym młotem totalnym żeby kupić x-boxa. a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :) O, odezwal sie "młot totalny", ktory kupuje karty z serii MX :lol: Nie gadaj od rzeczy synku, jak nic o pewnych rzeczach nie wiesz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a co za różnica? trzeba bym młotem totalnym żeby kupić x-boxa. a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :) O, odezwal sie "młot totalny", ktory kupuje karty z serii MX :lol: Nie gadaj od rzeczy synku, jak nic o pewnych rzeczach nie wiesz..Ehh nie kazdy ma kasy jak lodu i kupuje sobie R9700pro, troche wyluzuj z takimi textami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Racja Grinch - trochę pokory. Apropo postu to żeczywiście dziwne, żeby w konsolach montować różne proce. Wiadomo, że mają one zamkniętą architekturę. Gry pisane są na konkretny sprzęt i wykożystują jego specyficzne możliwości. Nie chciałbym być w posiadaczem Xboxa, który zagra w grę optymalizowaną pod pentium na procku AMD. Może zapeszam ale mogą wystąpić między tymi modelami konsol różnice w framerate. Wiadomo, że pentium jest lepsze w niektórych testach a AMD w innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a co za różnica? trzeba bym młotem totalnym żeby kupić x-boxa. a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :) O, odezwal sie "młot totalny", ktory kupuje karty z serii MX :lol: Nie gadaj od rzeczy synku, jak nic o pewnych rzeczach nie wiesz..Ehh nie kazdy ma kasy jak lodu i kupuje sobie R9700pro, troche wyluzuj z takimi textami... Nie chodzi mi o to, kto ile ma kasy i na co go stac! Spox :) Tylko draznia mnie bardzo takie walki, nic na temat pewnych spraw nie wiedzace, a wypowiadajace sie takimi epitetami bez poparcia, i w dodatku blednymi. On sie zachowuje jak dziecko.. Xbox do pupy.. bo co? bo jest mocniejszy od jego MXa? (czy on mial w lapach kiedys xboxa?? widzial gry, gral??) ... ZENADA zieeeeeew p.s. GF3 malutko sie cena rozni, nie przesadzajmy. no tak.. ale on ma "4", a nie "3" ;) p.p.s w X-puszkach sa tylko intele.. ten news to jakis walek(zamknieta arch. przeciez jest). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Co racja to racja ale ten post dotyczy chyba czegoś innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 No wiesz, dla kogoś różnica 150zł może być duża dla kogoś nie... różnie to jest w tym naszym pop**rdolonym kraju :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Co racja to racja ale ten post dotyczy chyba czegoś innegowydaje mi sie ze chodzilo Ci o watek.. w kazdym razie nie ja zaczynalem od "totalnych młotków" ;) sa aukcje.. sa raty... no ale dobrze juz! odczepiam sie od MXa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...