Skocz do zawartości

AMD W X-BOX ?!?

Rekomendowane odpowiedzi

na benchmark.pl przeczytalem ostatnio takiego niusa :

"81% rynku procesorów należy do Intela

Firma Mercury Research podjęła się analizy wielkości udziałów, poszczególnych firm, na rynku procesorów z rodziny x86. Sporządzony raport obejmuje pierwszy kwartał tego roku. Wynika z niego, że 81.7% udziału w rynku nadal jest w rękach Intela. Koncern AMD posiada zaledwie 16.6 %. Firmy VIA Technologies oraz Transmeta Corporation identycznie, czyli po 1.7 % udziału na rynku procesorów x86.

W pierwszym kwartale roku ubiegłego Intel obejmował 80.8% rynku, a AMD 18.2%, czyli sytuacja zmieniła się minimalnie na korzyść Intela. Również układy wykorzystywane w konsoli Microsoft XBOX to w 80.9% układy Intela. Na tym rynku AMD uzyskuje udział na poziomie 17.3%. Niestety firma Mercury Research nie uzyskała od w/w firm danych dotyczących wielkości sprzedaży w minionym kwartale, dlatego nie można ich porównać do analogicznego kwartału w roku ubiegłym. Prognoza na bieżący rok nie przewiduje większych wahań. IreS "

TO Z TEGO NIBY MA WYNIKAC ZE W 17.3% X-BOXach SIEDZA AMDeki ???

Bo cos mnie tu niepasuje ??? Wie ktos moze cos na ten temat ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co za różnica? trzeba bym młotem totalnym żeby kupić x-boxa.

a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :)

O, odezwal sie "młot totalny", ktory kupuje karty z serii MX :lol: Nie gadaj od rzeczy synku, jak nic o pewnych rzeczach nie wiesz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niech pchają tam intela, mi to wisi bo xbox to chałą, do biura i divx'ów się nadaje jak mój celeron 333 :)

O, odezwal sie "młot totalny", ktory kupuje karty z serii MX :lol: Nie gadaj od rzeczy synku, jak nic o pewnych rzeczach nie wiesz..
Ehh nie kazdy ma kasy jak lodu i kupuje sobie R9700pro, troche wyluzuj z takimi textami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja Grinch - trochę pokory.

Apropo postu to żeczywiście dziwne, żeby w konsolach montować różne proce. Wiadomo, że mają one zamkniętą architekturę. Gry pisane są na konkretny sprzęt i wykożystują jego specyficzne możliwości. Nie chciałbym być w posiadaczem Xboxa, który zagra w grę optymalizowaną pod pentium na procku

AMD. Może zapeszam ale mogą wystąpić między tymi modelami konsol różnice w framerate. Wiadomo, że pentium jest lepsze w niektórych testach a AMD w innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh nie kazdy ma kasy jak lodu i kupuje sobie R9700pro, troche wyluzuj z takimi textami...
Nie chodzi mi o to, kto ile ma kasy i na co go stac! Spox :) Tylko draznia mnie bardzo takie walki, nic na temat pewnych spraw nie wiedzace, a wypowiadajace sie takimi epitetami bez poparcia, i w dodatku blednymi. On sie zachowuje jak dziecko.. Xbox do pupy.. bo co? bo jest mocniejszy od jego MXa? (czy on mial w lapach kiedys xboxa?? widzial gry, gral??) ... ZENADA

zieeeeeew

p.s. GF3 malutko sie cena rozni, nie przesadzajmy. no tak.. ale on ma "4", a nie "3" ;)

p.p.s w X-puszkach sa tylko intele.. ten news to jakis walek(zamknieta arch. przeciez jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...