Skocz do zawartości
mike13

[ok 600 Zl] Monitor Ok 23 Cali

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zastanawiam się nad kupnem monitora. Wstępnie wybrałem 3 i mam do was kilka pytań

1.Który z nich jest najlepszy ? może polecacie coś innego

2.Czy jest jakaś róznica miedzy 2ms (oba LG) vs 5ms (BenQ) ?

3.Czy jest duża różnica miedzy 22 a 23 a 24 calami ?

Monitora będę używał do wszystkiego (gry, filmy), karta graficzna będzie coś pokroju Radeon hd4890.

lg 22 lg 23 benq 24

taki GATEWAY jest duzo lepszy od tych wyżej ??

Edytowane przez mike13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może benq 22" ledowy ?

http://www.agito.pl/monitory-led/benq-215-...l.0.361059.html

Między 22" a 24" jest różnica, może nie jakaś duża, bo 22" to już spory, ale ogólnie do fullHD lepiej 24.

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi

tez słyszałem ze poniżej 10ms nie ma problemów

co do LED to wyczytałem, że nie opłaca się w nie inwestować (różnice w jakości widać na RGB LED, które sporo kosztują) wiec chyba zdecyduje się na tego BenQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja czytałem że tradycyjne z lcd'ki z podświetleniem katodowymi emitują promieniowanie UV (między innymi używa się takich lamp do dezynfekcji wody w akwariach). A podświetlenie na LEDach jest bezpieczne dla naszych oczu.

Też jestem Na kupnie monitora, aktualnie wytypowałem model: BENQ V2410 Eco, tylko nie wiem jeszcze jakie ma wejścia, bo jedne strony mówią DVI-D a inne HDMI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miedzy dvi a hdmi podobno nie ma różnicy, poza tym ze hdmi to obraz+dźwięk a dvi sam obraz

http://forum.pclab.pl/t420595.html

to po co wejście HDMI w monitorze który i tak nie ma głośników ja się pytam?? skoro to jest transmisja cyfrowa to nie powinno być żadnej różnicy w jakości, a jednak ludzie zalecają zakup pozłacanych kabli, więc to już stówka więcej trzeba doliczyć do moniora. A dlaczego producenci w zestawie dołączają kable DSUB skoro obecne karty graficzne już chyba od 10 lat mają 2x DVI . a nawet taniej by było nową tanią kartę z DVI kupić niż taki kabel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi