mike13 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Witam zastanawiam się nad kupnem monitora. Wstępnie wybrałem 3 i mam do was kilka pytań 1.Który z nich jest najlepszy ? może polecacie coś innego 2.Czy jest jakaś róznica miedzy 2ms (oba LG) vs 5ms (BenQ) ? 3.Czy jest duża różnica miedzy 22 a 23 a 24 calami ? Monitora będę używał do wszystkiego (gry, filmy), karta graficzna będzie coś pokroju Radeon hd4890. lg 22 lg 23 benq 24 taki GATEWAY jest duzo lepszy od tych wyżej ?? Edytowane 9 Stycznia 2010 przez mike13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) A może benq 22" ledowy ? http://www.agito.pl/monitory-led/benq-215-...l.0.361059.html Między 22" a 24" jest różnica, może nie jakaś duża, bo 22" to już spory, ale ogólnie do fullHD lepiej 24. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdog70 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 powtarzam po innych bo sie nie znam ale z tego co slyszalem nie jestes w stanie zauwazyc roznicy pomiedzy 2 ms a 5 ms opoznienia, nie slyszalem zeby w monitorach z opoznieniem 6-8 ms ktos sie skarzyl na jakies smuzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike13 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 dzięki za odpowiedzi tez słyszałem ze poniżej 10ms nie ma problemów co do LED to wyczytałem, że nie opłaca się w nie inwestować (różnice w jakości widać na RGB LED, które sporo kosztują) wiec chyba zdecyduje się na tego BenQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 a ja czytałem że tradycyjne z lcd'ki z podświetleniem katodowymi emitują promieniowanie UV (między innymi używa się takich lamp do dezynfekcji wody w akwariach). A podświetlenie na LEDach jest bezpieczne dla naszych oczu. Też jestem Na kupnie monitora, aktualnie wytypowałem model: BENQ V2410 Eco, tylko nie wiem jeszcze jakie ma wejścia, bo jedne strony mówią DVI-D a inne HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike13 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 miedzy dvi a hdmi podobno nie ma różnicy, poza tym ze hdmi to obraz+dźwięk a dvi sam obraz http://forum.pclab.pl/t420595.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 miedzy dvi a hdmi podobno nie ma różnicy, poza tym ze hdmi to obraz+dźwięk a dvi sam obraz http://forum.pclab.pl/t420595.html to po co wejście HDMI w monitorze który i tak nie ma głośników ja się pytam?? skoro to jest transmisja cyfrowa to nie powinno być żadnej różnicy w jakości, a jednak ludzie zalecają zakup pozłacanych kabli, więc to już stówka więcej trzeba doliczyć do moniora. A dlaczego producenci w zestawie dołączają kable DSUB skoro obecne karty graficzne już chyba od 10 lat mają 2x DVI . a nawet taniej by było nową tanią kartę z DVI kupić niż taki kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...