misieeq Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Pisałem już tym na forum, ale nie dostalem odpowiedzi jak do tej pory, a pilnie jej potrzebuje bo we wtorek maks musze miec juz zasilke. Waham sie miedzy modelami: http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id...mp;skad=skapiec http://www.qblack.pl/eurocase-seasonic-zas...-o_l_31837.html http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C7315063 I pytanie. Który z nich jest najcichszy i obsłuży kompa którego kupię na wakacjach (za ok. 1500zł) Mile widziana łatwa możliwość wymiany wentylatora. Kupuję go narazie do tego sprzętu: Pentium D 2x2,66GHz, Radeon HD3450, mobo - ECS P4M800PRO-M Przymierzam się do SAGA II. Dobry wybór? Edytowane 9 Stycznia 2010 przez misieeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) 1. link nie działa, ale i tak seasonic bedzie lepszy, sage2 sobie daruj. Edytowane 9 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id...mp;skad=skapiec To ten z pierwszego linku. Kurcze. Kazdy mi radzi troche inaczej ;/ a wiecie jak z wymianą wentylatora w tych zasiłkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 gdzie ci ktoś inaczej radzi? a wiecie jak z wymianą wentylatora w tych zasiłkach?w seasonicu 500w na 99.99% nie bedzie plomb (w 400w nie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zadałem to samo pytanie na forum PC Formatu i tam mi gość linknął do tej SAGI II i mi się spodobała. (Podać linki do tematów?) A tego Seasonica polecili mi na PClab. Teraz już całkowicie zdurniałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Pamiętaj użytkowniku młody, że na zasilaczu nie wolno oszczędzać. Skoro chcesz w wakacje kupić nowy sprzęt to pomyśl przyszłościowo i zainwestuj w mocny markowy zasilacz. Jakoś nie ufam tym markom które podałeś jaki i wszystkim innym pochodnym codegena, deer'a, feel'a itp. Uważam, że rozsądnym wyborem pod nowy sprzęt jest zasilacz w granicach 600 do 700 Watt. Poczytaj opinie, przejżyj ofery sklepów i wybierz. Ja osobiście polecam zasilacze Antec. Mam 650 Watt ultra cichy i bez problemu obsługuje to co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Jakoś nie ufam tym markom które podałeś jaki i wszystkim innym pochodnym codegena, deer'a, feel'a itp. (...) Ja osobiście polecam zasilacze Antec. Mam 650 Watt ultra cichy i bez problemu obsługuje to co w podpisie.twojego anteca robi seasonic któremu nie ufasz :E Uważam, że rozsądnym wyborem pod nowy sprzęt jest zasilacz w granicach 600 do 700 Watt.tyle to pod 2 karty graficzne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Pamiętaj użytkowniku młody, że na zasilaczu nie wolno oszczędzać. Skoro chcesz w wakacje kupić nowy sprzęt to pomyśl przyszłościowo i zainwestuj w mocny markowy zasilacz. Jakoś nie ufam tym markom które podałeś jaki i wszystkim innym pochodnym codegena, deer'a, feel'a itp. Uważam, że rozsądnym wyborem pod nowy sprzęt jest zasilacz w granicach 600 do 700 Watt. Poczytaj opinie, przejżyj ofery sklepów i wybierz. Ja osobiście polecam zasilacze Antec. Mam 650 Watt ultra cichy i bez problemu obsługuje to co w podpisie. Kurde. Każdy umie radzić tylko "dopłać, dozbieraj" itd. Zadałem proste pytanie. Wybieram z zasilaczy w pułapie cenowym do 180zł, a ty mi wyskakujesz z zasiłką za 400zł. To tak jakbyś miał pytanie czy wybrać Golfa czy Punto a ja bym wyskoczył z Mercem S klasy ;/ Z tego co wiem to wszystkie podane przeze mnie zasilacze są dobrych firm i posiadają dobre opinie. To co brać tego Seasonica? @ Sosna A ten Seasonic ma wlutowane kable do wentyla? czy jest jakaś tam wtyczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 jest wtyczka, ktora ci duzo pewnie nie da, bo to jest taka malutka 2pinowa wtyczka - watpie ze znajdziesz wentylator z taka wtyczka, a dokupić samą wtyczke jest ciężko (ale moze gdzies sie da). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 jest wtyczka, ktora ci duzo pewnie nie da, bo to jest taka malutka 2pinowa wtyczka - watpie ze znajdziesz wentylator z taka wtyczka, a dokupić samą wtyczke jest ciężko (ale moze gdzies sie da). Dobra ostatnie pytanie i zamawiam, bo trzeba mi zasilacz na wtorek/środe. Czy ten Seasonic jest głośny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Corsair CMPSU-400CXEU też byłby ok. Jest cichy i ma gwarancję od Seasonica. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) to zalezy, standardowo 400cx ma gware 3lata, czyli tyle samo co ten seasonic, a niektore sklepy (wskutek błędnego opisu) piszą ze dają na niego 5 lat. Pytanie teraz, czy po kupnie w takim sklepie dostaje sie k.gwar z wypisana gwarą na 3 czy 5 lat, czy wogole nie ma daty tylko wpisana jest data zakupu(?) - wtedy byłby 3 lata wg 'wytycznych' corsaira. Jeżeli chodzi o bebechy to ss500et jest ciut-ciut lepszy od korsarza cx400, a jezeli chodzi o głośność to ciężko powiedzieć, czy kontrolery obrotow są różne czy nie. Teoretycznie w ss-XXXet wiatrak ustawiony jest troche szybciej - żeby lepiej przystosować go do 'bezawaryjnej pracy 24/7', a praktycznie jak to sie przekłąda na głośność to ciężko powiedzieć (porównania chyba nigdzie nie ma). Edytowane 10 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wątpie zebym mial okazje korzystac z niego 5 lat wiec nie jest mi to az tak bardzo potrzebne. To co brac tego Seasonica? Ktos mi w koncu powie czy on nie jest głośny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ja miałem napisane 5 lat gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ja miałem napisane 5 lat gwarancji.w gdzie kupowałeś? esc? gral? na karcie gwarancyjnej czarno na białym napisali 5 lat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 emarket tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Corsair CMPSU-400CXEU też byłby ok. Jest cichy i ma gwarancję od Seasonica. Dokładnie, ponadto ma średnią skuteczność niemal 82% LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...