Skocz do zawartości
RatManek

Spc X2o 200 Single 5.25 Bay Reservoir 12v

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcialbym zwodowac GPU (chodzi mi tylko o blok na rdzeń) oraz NB. Ale teraz pojawia sie pytanie.

Mam juz wode na CPU i wszystko "pcha" pompa SPC X2O 200 Single 5.25 Bay Reservoir 12V i zastanawiam sie czy jest wystarczająco silna zeby uciagnac jeszcze dodatkowo blok na GPU oraz NB.

Chodzi mi o nastepujace bloki:

Prison Pro V2 GPU

Channel Pro V3

Oraz czy wystarczy do tego chlodnica Black Water Advanced 122 rev. 3.0 z 2-ma Zephyrami na 12V czy lepiej juz bedzie zamontowac 4? Duza roznica temperatur bedzie?

Edytowane przez RatManek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za ile chodza uzywane BWA 122 jak bym chcial sprzedac swoja? Od sierpnia ją posiadam.

Czyli by byla potrzebna taka 36cm czy juz 48cm ?

Co do bloku na GPU, znajde cos wydajniejszego w tej cenie czy raczej nie ma zbyt duzej roznicy miedzy blokami w tym przedziale cenowym ( do 120 - 130zl ). Nadal zastanawiam sie czy jest sens pakowac blok na NB bo mam na nim 40 stopni to chyba niezbyt duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za ile chodza uzywane BWA 122 jak bym chcial sprzedac swoja? Od sierpnia ją posiadam.

Czyli by byla potrzebna taka 36cm czy juz 48cm ?

Co do bloku na GPU, znajde cos wydajniejszego w tej cenie czy raczej nie ma zbyt duzej roznicy miedzy blokami w tym przedziale cenowym ( do 120 - 130zl ). Nadal zastanawiam sie czy jest sens pakowac blok na NB bo mam na nim 40 stopni to chyba niezbyt duzo.

BWA122 uzywka to cos w granicach 90-100

w granicach 120-130 powinienes bez problemu dorwal uzywanego MCW60. BWA 123 bylaby juz dobra. Jesli ci sie NB nie grzeje zbytnio, to zalezy juz od ciebie.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BWA122 uzywka to cos w granicach 90-100

w granicach 120-130 powinienes bez problemu dorwal uzywanego MCW60. BWA 123 bylaby juz dobra. Jesli ci sie NB nie grzeje zbytnio, to zalezy juz od ciebie.

nie przesadzaj , MSW60 to mozna kupic ponizej 100 pln ja za swojego dalem 70 pln ;)

Jezeli by nie chcialo Ci sie zmieniac tej chlodnicy to ona tez wystarczy do tego co masz , na pewno beda na niej mniejsze temp niz na chlodzeniu konwencjonalnym ;)

Ja na mocno podkreconym x1950 i e5200 na 3,8 GHz mam po ok. 50 stopni w stresie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a taka chlodnica zdalaby egzamin?

Zamiast MCW60 wolalbym tego prisona bo ma krućce lepsze (kątowe, by nie przeszkadzaly mi w dotykaniu radiatorow, ktore musze zrobic ) a nie chce mi sie bawic w dokupywanie nowych po kuriozalnych cenach.

Najpierw chyba zakupie jakas a pozniej wystawie BWA 122 na allegro albo moze jakis znajomy zakupi.

Jeszcze jedno takie pytanie. Czy klej termo Zalmana bedzie dobry? Ten 2-skladnikowy. Jak pozniej jest z odklejaniem radiatorow na klej? Czy lepiej radiatory na pamiątki i sekcje zamontowac na taśmy termo? Ale one podobno odpadaja. Co radzicie?

Edytowane przez RatManek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciem a ty jak masz te radiatory zrobione z tym MCW60?

Takie mam pytanie do tych radiatorow. Bo mam radiatory z takich kart co sie procesory w nie wkladalo. wygladaja dosyc solidnie, podobnie do tych co sa w sprzedarzy wiec po co mam kupowac. Ale z tego co widze one sa z aluminium ale to chyba nie ma zbytniej roznicy. Powycinam ladnie i jakos sie przyklei ;]

A jak np mialbym juz ta chlodnice na 3 badz 4 120mm wentylatory to gdzie je wtedy podlaczyc? bo to duzo ich wtedy bedzie tych wentylatorow. Myslalem nad tym zeby wziać, poucinac koncowki, polaczyc wszystko w jedno i dac na molexa pod 12v lub zakupic kontroler na 4 i podlaczyc do niego, ale to wtedy musialbym miec wentylatory z PWM czy to on wlasnie do tego sluzy zebym mogl nimi sterowac przez zmniejszanie napiecia tym regulatorem? Do tego kontrolera podlacza sie wtedy 1 molex i wszystko dziala jak trzeba?

Edytowane przez RatManek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiatorkow nie mam narazie bo ta grafa co mam jest tylko przejsciowa , dopiero na nowej beda . Mam radiatory na ukladzie zasilania plyty glownej , byl to radiator z grafiki ktorego przyciolem na wymiar i przykleilem klejem zalmana ;)

Mozesz wszystkie podlaczyc w jeden i poprzez fanmate kontrolowac obroty albo podpiac pod zasilacz pod 7V ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi