Skocz do zawartości
Michal_krakow

Brak Internetu W Laptopie, Problemy Z Haslem Do Routera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam router ASUS RT-G32 wszystko działało, internet był na komputerze stacjonarnym jak i na laptopie aż tu pewnego dnia zachciało mi się wejsc na stronke z konfiguracja routera http://192.168.1.1/ Wydawało mi się że ktos podpina się pod moja sieć pomimo hasła. Weszłem w zakładke "Administration" i tam pisze "Change system password" to wpisalem haslo i wyskoczyło mi standardowe okienko

Dołączona grafika

żądające wpisania loginu i hasła standardowo dla mnie było haslo admin i login admin. Od tego momentu nie moge sie zalogowac na stronce z konfiguracja poniewaz wychodzi okienko z wpisaniem loginu i hasla i wszystki kombinacje sa nie poprawne. nie moge się teraz laptopem podłaczyć pod moja sieć. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresetować router, skonfigurować od nowa i ZABEZPIECZYĆ. Zmienić standardowy login i hasło admina, ustawić mac filtering i hasło sieciowe składające się z losowych cyfr i liter jak najdłuższe.

Proszę o wytłumaczenie jak się to robi... resotowanie routera? gdzie w panelu na tym screenie co podałem mozna zmienic haslo i login? gdzie sie ustawia mac filtering?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiazany natomiast jest inny. Co jakies 10min wychodzi mi z gg na doslownie 2-3sek a czasem na dlużej jak nie zerkne na nie. jest to niemalże niezauważalne ale w czasie rozmowy z kimś rozłącza mnie na pare sekund i waidomości nie dochodza. Macie jakis pomysł na to? niemalże identyczny problem znalazlem tutaj http://forum.pclab.pl/t524810.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi