Mironek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Antec Three Hundred czy CoolerMaster Centurion 590? Co polecicie, którą wybrać. Ja osobiście jestem za Antkiem 300. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Mironek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 wez ta ktora bardziej Ci sie podoba z wygladu bo oby dwie sa dobrze zbudowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mironek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Tak jak mówiłem jestem za Antkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Stanowoczo Antec bo Colermaster troszke za bardzo dziurawy ja mam i nie narzekam :> solidna blacha + black mod i wygląda super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mironek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 A powiedz mi jak u Ciebie z głośnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 A ja jestem antec lover więc odpowiedź jest wiadoma. CM jest duży, przepastny, dobrze wentylowany ale ma w sobie takie coś, co mnie odpycha :P wiele razy składałem kompa na CM ale mimo wszystko wolę Antka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam! A czy nie lepiej kupić Antka z osobną (wydzieloną) komorą zasilania. Mam takiego i polecam bo w części w której znajduje się płyta jest dużo dużo chłodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 A od kiedy to zasilacz podgrzewa wnętrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Byś się zdziwił :D Odkąd mam tą właśnie obudowę i te same bebechy jest znacznie ciszej i temperatura wyraźnie niższa. W sekcji zasilacza natomiast jest wyraźnie cieplej ale jest ona odizolowana i nie ma z tym problemów. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Chyba, że masz zasilacz napakowany otworami ze wszystkich stron to wtedy mogę zrozumieć ;) albo masz pasywkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Tak czy inaczej ciepłe powietrze (fizyka) unosi się do góry i jeśli nie ma oddzielenia sekcji zasilania na pewno ma łatwiejszą drogę do tego by podgrzać budę. A jeśli intensywnie działasz na kompie to nie ma siły zasiłka musi się grzać. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Cóż, mój nie podgrzewa. Ma jeden wlot i jeden wylot a obudowę zimną, służy jako wyciąg powietrza z budy. Ale koniec offtopa. Jak dla mnie Antec 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) antek300 ma jedną zasadniczą wade: brak otworów pod zasilaczem. jak go kupisz, to odrazu wiertara/nożycie w dłoń i tniesz. Wyciszasz dzięki temu zasilacz i przedłużasz jego żywotność. @Markus1&BuMeL - ilość wydzielanego ciepła zależy od obciążenia i sprawności (+grzanie sie obudowy zasiłki od RPM wentyla), wiec u jednego zasiłka moze sie prawie 'wcale' nie grzać, a u drugiego odwrotnie... Edytowane 10 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mironek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Heh trochę się temat rozwinął... A ja właśnie wróciłem z zakupów z nowym Antkiem ;) I szczerze nie żałuję ;p Hehe sosna24 wybacz ale się Ciebie nie posłucham i nie potne mojej nowej budy ;p nie za bardzo wiem czemu by to mogło służyć. Poza tym nie jestem jeszcze aż takim zapaleńcem. Może kiedyś ^_^ Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Mironek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 i bardzo dobrze! cm ostatnio zdrowo po[gluteus maximus]dł na jakości ... jak widać mam cm590 i jakość to pojęcie względne. farba jest chyba napluta na obudowę a ścianki nie przylegają do obudowy... już lepiej to wygląda w mojej starej obudowie codegen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Dobry, przymierzam sie do zakupu Antka 300. Mam chlodzenie Thermaltake'a BigTyp 120. Wysokie i wentyl na topie radiatora, takze tam za wiele miejsca nie zostanie, skad powietrze mogloby byc zasysane. Czy nadal uwazacie ze w tej sytuacji zakup bedzie ok? Bo sama obudowa z tego co wiem jest dobrym produktem. Przeplyw powietrza: Z racji ze kierunek przeplywu w uzebrowaniu BigTypa jest pionowy, pomyslalem ze wentyl o gory obudowy bedzie ladnie wyciagal to co wepcha w radiator wentyl z chlodzenia proca. Wentyl z tylu tez moze uratowac sytuacje, aczkolwiek jeszcze nie wiem czy nie lepiej byloby zmienic kiedynku ruchu powietrza na wpompowanie go na BigTypa z tylu, anizeli wysysania (pionowe uzebrowanie wyloru powietrza z radiatora skieruje je glownie na grafike i wentyl o gory obudowy). Prosze o rade, czy w ogole dobrze kombinuje. Cale zycie uzywam obudowy z 'media', otwartego dziada, ktorego nie moge zamknac od niedawna z powodu BigTypa, bo tempy skacza mi wtedy niemilosiernie. Pozdrawiam EDIT: No więc kupilem antka. Nie myslalem ze instalacja hardware'u moze byc tak przyjemna. Pojemna obudowa mimo wymiarow nie odbiegajacych od standardow. Wentylatory faktycznie mega glosne juz przy ustawieniach medium, aczkolwiek low jest do przyjecia jesli ktos lubi szum morza. Schowek na kable swietny, spokojnie mozna upchac wiele niepotrzebnych kabli, a moj zasilacz ma ich chyba milion). Na koniec chcialbym napisac o przewiewie panujacym w srodku. Na starej otwartej budzie, bez zadnego ruchu powietrza wewnatrz mialem tempy na procu 65st. C. Teraz przy zamknietej 60-61. Jak dla mnie rewelacja. BigTyp troche halasuje, aczkolwiek myslalem nad wymiana wentylatorow w budzie. W sklepie niedaleko maja 'kulteki' czy jakos tak. Dobra to firma, czy szukac czegos innego? Zaznacze ze aktualna ilosc dB jest ok, dlatego jesli mialbym dokladac jakas kase do wentyli to tylko dla: - maksymalnej ciszy - lepszej badz rownej wydajnosci co wentyle w stocku Pozdrawiam Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez yooguruto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pytanie mam w tym topicu, bo dotyczy porownania wentylatorow z antka 300. No co tu gadac, glosne sa. Myslalem zeby wymienic je tanio na: - SilentiumPC Zephyr 120mm; - SilentiumPC Zephyr 140mm. Ale to strzal 1 lepszy, po 30min szukania dobrych wentyli po stronach + weryfikoanie opinii kupujacych. Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm rev.3 drogi, tak samo jak Fander Selekta 120mm - chyba ze zakup jednego z tych 2 ostatnich bedzie lepszym niz 2 pierwsze, ale watpie. Czy to prawda ze te Zefirki sa tak ciche, ale malo wydajne? Bo konkretnie moje pytanie brzmi, czy Zefiry beda chociaz tak wydajne jak referencyjne wentylatory antka 300? Bo ich wydajnosci na profilu LOW mi odpowiada, tylko ze glosne sa skubance. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...