aurel Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Uruchamiam slackpkg na slackware. Mówi mi, że zanim cokolwiek zrobię, powinnam zrobić slackpkg update. Już robiłam, ale dobra, niech mu będzie... Niestety: I się zwiesza maszyna cała. Co może pomóc? A może inna ściągarka pakietów? Próbowałam slapt-get, ale mimo niby prawidlowej instalacji dostaje komunikat: Cannot execute binary file. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Uruchamiam slackpkg na slackware. Mówi mi, że zanim cokolwiek zrobię, powinnam zrobić slackpkg update. Już robiłam, ale dobra, niech mu będzie... Niestety: I się zwiesza maszyna cała. Co może pomóc? Spróbuj zainstalować Slackware pod innym programem do wirtualizacji np Qemu lub VMware. Próbowałam slapt-get, ale mimo niby prawidlowej instalacji dostaje komunikat: Cannot execute binary file. W jaki sposób instalowałaś slapt-get? installpkg slapt-get-0.10.2b-i386-1.tgz? Czy plik binarny slapt-get ma nadane prawo do wykonania? Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aurel Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Instalowałam przez installpkg, plik /usr/sbin/slapt-get* ma uprawnienia 777. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 ...zła wersja pliku? (64 lub 32bit) Poza tym na płytkach z dystrybucją (extras) jest pewnie starsza, ale za to na pewno działająca wersja programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Masz Slackware 12.2 32bit bo nie było 64bit. Maszyna się zawiesza czy po prostu działa bardzo wolno? Jaka instalacja Slackware, full, czy może tylko wybrane pakiety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Fakt - jakoś nie spojrzałem na katalog ftp'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...