Fidelis Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Cześć, mam problem z durkarką HP C5380 All-in-One Wcześniej używałem innego HaPeka i wszystko działało jak należy, udostępniłem drukarkę i przez sieć mogłem uzywać jej także z innego komputera. Prawie proste i prawie jasne do zrobienia. Teraz chce to samo zrobić z tym C5380 i ni hu hu nie mogę tego zrobić. System Win 7 64bit -komputer bazowy System Vista 32bit - komputer z którego chcę się podłączyć Jakieś wskazówki? Gdzie mogłem zrobić błąd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 A wymiana plików pomiedzy komputerami jest mozliwa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jak najbardziej tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Drukarka prawidłowo instaluje się na systemie Vista? Obstawiam jakiegoś NIS, KIS czy inny zatruwacz życia zwany firewallem/aplikacją "internet security". Jest temat o W7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ulisses szukałbym w temacie W7 gdyby nie fakt że druga drukarka działa normalnie jako udostępniona i też ma tego samego kompa bazowego. Właśnie dlatego szukam pomocy w drukarkach :) Wszelkie firewalle jeśliby blokowały to obydwie drukarki, a tu jest inaczej ;/ Myślę jeszcze o sterownikach ale niby wszystkie kompy mają je zainstalowane. [Podłączone drukarki prosto do każdego z kompów osobno działają bez zastrzeżeń] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Szkoda, że nie napisałeś tego wcześniej. Nikt tutaj medium nie jest - jak nie napiszesz, że druga drukarka działa bez problemu tym sposobem, to skąd my to mamy wiedzieć? ;] Przy instalacji drukarki udostępnionej z innego kompa, system zazwyczaj ciągnie z niego sterowniki (jeśli to te same wersje) lub instaluje swoje sterowniki. Czy podczas tego procesu wszystkie przebiega bez błędów i problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Wcześniej używałem innego HaPeka i wszystko działało jak należy <-- Pisałem :) Ale ok może za krótka wzmianka o tym była po prostu :) Drugi komp ma sterowniki wgrane z CD [ drukarka podłączona osobno do każdego z nich działa bez zarzutów, dopiero jak się ją udostępni to są problemy ;/] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 A co dzieje się, jak wydasz polecenie wydruku? Jakiś komunikat na którymkolwiek z komputerów? Jakieś zapisy błędów w podglądzie zdarzeń systemowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Na komputerze przez który się łączę w wordzie nie wyskakuje nic natomiast w notatniku wyskakuje "nie można podłączyć" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Na kompie z drukarką jest NIS, KIS czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ok problem powiedział 'do widzenia' ;) Dzięki za starania przy pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Chyba jednak muszę się przypomnieć. Problem przypomniał o sobie.. Raz jeszcze: Udostępniam dwie drukarki przez sieć (HP C5380 oraz HP 7260) HP C5380 - Nie działa na sieci HP 7260 - Działa, bez najmniejszych zastrzeżeń. Mój system 7 64bit - System odbiorcy XP 32bit Sterowniki do obu drukarek są wgrane na komputerach. 1)Na komputerze odbiorcy drukarka (HP C538) jest odnajdywana (ręcznie) 2)Można ją wskazać jako domyślną 3)wysyła 'pakiet' do drukowania [Pojawia mi się w oknie 'aktualnie drukowane] 4)Tu pojawia się problem - Akcja pojawia się w oknie i po chwili znika, a drukarka nic nie wypluwa. Edytowane 24 Maja 2010 przez Fidelis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Może drukarka jest w trybie offline? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 To możliwe jeśli ją znajduje na drugim komputerze? tzn. Na systemie jest zaznaczona jako udostępniona oczywiście. Jeśli to może być gdzieś w ustawieniach drukarki (nie w systemie tylko w niej samej) to szczerze mówiąc nie sprawdzałem. Poszperam po instrukcji jeśli znajdę. W systemach przeszperałem wszystkie wydaje się możliwe opcje i już nie mam pomysłu co teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Jak klikasz na drukarkę w panelu sterowania, to masz takie okienko: http://www.dean.clas.uconn.edu/csg/images/printer/queue-offline.png Sprawdź ustawienie w obydwu komputerach (zarówno w tym z drukarką) jak i w tym, którego próbujesz drukować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 U mnie (tu gdzie połączona drukarka) jest odznaczone... Na komputerze klienckim nie ma w ogóle tej opcji do zaznaczenia, można natomiast zobaczyć opcje udostępnienia drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Na kompie klienta pokaż screeny z zakładek "Porty" oraz "Zaawansowane" - obie zakładki z Właściwości drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Ok, wieczorem je wstawię (jak tylko złapie tamtego kompa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...