DarkB Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Mam problem a mianowicie mam płyte taką jak w podpisie procka też i nie moge go ustawić na rzadnym mnożniku na fsb200 ramy na 140 bodajże temp procka w normie, napięcie zwiekszone do +5% i nie wstaje, nawet na 12,5 x18 nie wstaje czy to taka seria procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ee watpie zeby to byla wina proca a probowales na wszystkich mnoznikach?? wiem wiem ze piszesz ze na rzadnym ale nizej piszesz ze nie wstaje nawet na 180x12.5 a to jest akurat bardzo prawdopodobne proc wtedy chodzi z czestotliwoscia 2250 a nie kazda seria chce na tyle isc tymbardziej ze vcore zwiekszyles jedynie o 5% co daje 1.68v a to juz naprawde malo prawdopodobne zeby przy takiej czestotliwosci i takim vcore proc ruszyl takie serie bardzo rzadko sie trrafiaja, druga sprawa to to czy zmieniles taktowanie ramu bo byc moze masz ustawione "by spd" czyli ram bedzie chodzil z czestotliwoscia w tym wypadku 180mhz a ty masz pewnie 333 (czyli 166mhz). Sprobuj ustawic 200x9 albo 200x10 i wtedy sprawdz (tylko sprawdz to fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Właśnie na 10x200 na 8,5 nie wstaje a ramy mam 133 ale ustawiam jest na 133 i na 3t wiec nie wiem co jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 a sprawdzales na innej mobo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 No właśnie nie, ale nie wstaj enawet na 5,5x200 no to coś chyba nie tak?? Może za niskie napięcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 nie koniecznie po porstu twoja plyta moze nie postowac przy fsb 200 mhz sprawdz na innej plycie albo najpierw zaktualizuj bios a jesli masz najnowszy to zdeaktualizuj na wczesniejszy moze po prostu bios cos swiruje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 No zobacze, ale kurde troche glupio, ale widziałem że inny stawaili na fsb200 na tej płycie, a raczej nie procek bo 5,5x200 powinnośc chyba nie? Dobrze by było gdyby ktoś mi coś napisał kto ma tapłyte ale widze że ludzie pomijają ten post:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 za 280pln nie oczekuj cudow,fsb200 to jednak duzo i po prostu niektore egzemplarze moga tyle nie isc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 nie nie procek to odpada co ty na 1050 mhz by nie wstal ?! na moj gust to cos z mobo jest nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 za 280pln nie oczekuj cudow,fsb200 to jednak duzo i po prostu niektore egzemplarze moga tyle nie isc no tak ale ta plyta obsluguje juz chyba bartony a co za tym idzie fsb 200 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 za 280pln nie oczekuj cudow,fsb200 to jednak duzo i po prostu niektore egzemplarze moga tyle nie isc no tak ale ta plyta obsluguje juz chyba bartony a co za tym idzie fsb 200 :? moze bartony na fsb166 ,bo jak by na fsb200 obslugiwala to powinna bez problemow tyle isc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 za 280pln nie oczekuj cudow,fsb200 to jednak duzo i po prostu niektore egzemplarze moga tyle nie isc no tak ale ta plyta obsluguje juz chyba bartony a co za tym idzie fsb 200 :? moze bartony na fsb166 ,bo jak by na fsb200 obslugiwala to powinna bez problemow tyle isc wlasnie cholera tez mnie to zastanawia :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 No ale kurde skoro jest fsb to powinno iść, teraz chce zamówic ramy twinmosy 400 to co tez moga nie iść na 200?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 hmmmmm panowie ja terz smigam na 10x200 konfig w podpisie i jest wszystko ok na oj gus to pamieci nie wyrabiaja :P :P najlepiej pozycz od kogos jakies inne pzmieci i sprawdz : ): ) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Moż emasz racje ale co mają do tego pamięci skoro one spokojnie sa na 133 i nic z nimi nie ruszam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ktos mial taki problem ze jak ustawil nizsze taktowanie dla pamieci to mu komp nie wstawal a tak swoja droga to pamieci masz 266 czy 333 a sprawdz czy pojda na np 10x190 albo 10x180 jak sie podniesie to juz wiesz co jest nie tak :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Pamięci mam 266 i to dwie kości zamawiam 512 Twinmosy 400, zaraz sparawdze czy wstaje na 10x190 ale chyba nie, to co to znaczy że pamięci? Ale czemus koro one sa na 133 ustawione? czy tam 140 bo nei pamięteam dokładnie jak ten dzielinik jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 a sprawdzales na innej mobo??....właśnie, bo ja bym ECSa do takiego OC nie używał :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 a sprawdzales na innej mobo??....właśnie, bo ja bym ECSa do takiego OC nie używał :roll: ale l7s7a2 do o/c jest calkiem przyjemna plyta nie to co te wczesniejsze modele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 No też tak uwarzam, ale ciekaw jestme czemy nie idzie fsb 200 mam nadzieje ze przez ramty bo je zmieniam, albo przez biosa.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...