Gość Cyclop Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam, Mam nietypowy problem, a więc wszystkie gry, które mam i są na engine Unreala, czyli Mirror's Edge, UT3, Gears of War, R6: V2, Turok czy też AA3 zacinają mi kompa, tzn. wygląda to dokładnie tak, że: po jakiejś chwili grania w te gry znika obraz, a na monitorze pojawiają czerwone "posiatkowane" kwadraciki, zacina się dźwiek i po chwili wyłącza się monitor na sekundę i spowrotem się uruchamia z tymi kwadracikami, lecz z działającym już dźwiękiem z Winampa. Natomiast ten problem nie dotyczy żadnej innej gry na innym engine, która posiadam, czyli Crysis, CoD:MW2, Ghost Recon: AW2, Grid czy też Oblivion. Gry i system są oryginalne, a sterowniki najnowsze. System świeżo postawiony. Na podkręconym i normalnych ustawieniach problem się pojawia. Sprzęt to: CPU: Athlon X3 425 RAM: DDR3 4Gb 1600MHz K.Graf: Geforce 8800gt Pł. główna: Gigabyte 790xta Zasilacz: Tagan 580W OS: Win7 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Śledziłeś temperatury 88GT w stresie ? Jakie osiąga wyniki podczas grania w Crysis. Spróbuj usunąć aktualne sterowniki i zainstalować jakieś starsze. Np 186.08 http://pcblog.pl/nvidia-forceware-18608-w-wersji-beta/ Są tam też do Win7 32bit Jak to nie pomoże, a temperatury w normie to sam już nie wiem. Może coś z karta jest nie tak. Mój 8800GT też czasem świruje przy zbyt wysokich temperaturach jak go się za bardzo podkręci. Ale wystarczy tylko zjechać do niższych taktowań i nie ma żadnych problemów. Zwykle przy temperaturze powyżej 70'C komp łapie freeza przy oglądaniu filmów, albo sterownik się restartuje podczas grania. Objawia się to właśnie tym, że obraz znika na sekundę i pojawią się ponownie (monitor w tym czasie gubi sygnał). Czasem pojawiają się artefakty. Przy temperaturze poniżej 70'C nic złego się nie dzieje. Dlatego teraz mam ustawione taktowania rdzenia na 700 zamiast 740 jak było do tej pory. Temperatura nie przekracza 68'C. Zwykle koło 65. Sprawdź temperatury. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cyclop Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Komp testowany grami, furmarkiem, 3dmarkami i occt itd. - pełna stabilnośca, a maksymalna temperaturagpu to 60*, a cpu niecałe 50*. Przy nominalnych częstotliwościach atitools nie pokazuje błędów. Dziwi mnie dlaczego gry na UE mają błędy, a taki Crysis czy Oblivion na V.H i V.H + mody upiększające działa bez zająknięcia ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...