kiszek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie poszukuję myszki głownie do gry w Counter Strike'a. :wink: Chcę na nią wydać około 120zł, nie chcę kupić byle czego, więc proszę o pomoc w znalezieniu jak najlepszej myszki do tej gry w podanej cenie. :razz: Z góry dzieki za pomoc :) Edytowane 15 Stycznia 2010 przez kiszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Intelli Mouse Explorer 3.0 - klasyk do CS. Powiedz jaką masz teraz mysz, jaką czułość w CS (albo lepiej w ile obracasz się o 360 stopni w grze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Logitech MX518 reka się nie męczy i jest dokładna... PWLJ : Jak w 1 linii widzi sie 2 łby to head cacy malina x2 :P Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 oprócz tego, że ma predykcję... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Myszkę mam 4tech model: Glaser 70D, czułość w cs'ie 4,5, żeby się obrócić potrzebuję jakichś 10cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 huh, to lepiej coś z dużym DPI... Duża rozdzielczość ekranu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 W cs'e rozdzielczość mam 800 x 600, a normalnie mam 1680 x 1050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) potrzeba ponad 800DPI. Pomyśl nad MX518, A4Tech X738K, X748K. Jakbyś trochę dołożył, to na allegro są też DeathAddery z poprzednimi sensorami (1800DPI - bez problemów z trakcją, jak w nowej wersji). Niestety ok 160zł z przesyłką. DeathAdder jako jedyny z tych myszy nie ma predykcji aka "drift control". im wyższa czułość, tym bardziej ta predykcja się liczy, a Ty masz całkiem sporą... Edytowane 10 Stycznia 2010 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Więc najlepszym wyjściem byałoby kupić DeathAdder'a?? np. takie cos? http://allegro.pl/item875855292_mysz_razer...adka_smycz.html Edytowane 10 Stycznia 2010 przez kiszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 no tak właśnie, ale to trochę przekracza budżet... i nie wiadomo, czy będzie Ci pasował kształtem - wielu nie pasuje. najlepiej pomacać najpierw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 A jak nie ta, to jakie inne polecasz " DeathAddery"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 hi, osobiscie bylbym za mx518. imo 518 > ie 3.0, logitech jest bardziej dopracowany (mam na mysli rolke i side button's), co do samej optyki to jestem pewien, ze nie bedziesz na nazekal. DA sa spoko ale (podobno) czesto sie kisza LPM :< nie wiem ile w tym prawdy... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Ja również proponuje DA, gram dużo w cs'a i myszka sprawuje się wyśmienicie ;] Co do problemu z LPM, ja tego nie doświadczyłem, a myszka jest używana dość intensywnie ;p Dodatkowo nowy firmware załatwia sprawę predykcji. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 jeżeli wybór pomiędzy DeathAdderem i MX518, to wziąłbym DA. Albo zmniejsz sensa :D i kup IE3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SternKRK Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 DeathAdder jest naprawde extra :) polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flex one Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Deathadder 1800 albo mx 518. Obie myszki są dobre maja dużo zalet jak i też wad. Minusem DA jest niewygodny kształt, śliskie boki no i jakość wykonania porównując do mxa. Za to mx ma predykcje która może przeszkadzać, w DA można włączyć albo wyłączyć predykcje poprzez wgranie odpowiedniej wersji firmware. Co do sensora to DA wydaje się trochę bardziej bezpośrednia. Odnośnie rzeczy które mogą się popsuć w obu myszach to: DA - główne przyciski, skrzypiąca rolka, kabel a w mxie prawy przycisk i kabel. Ale to wszystko można naprawić w ramach gwarancji. Ja bym radził wizytę w sklepie i porównanie obu myszek jak lezą w dłoni. W skrócie kształt jakość wykoania mx>DA, sensor trochę lepszy w da ze względu na możliwość pozbycia się predykcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Razer Copperhead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flex one Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Razer Copperhead No to pojechales. http://esreality.hexus.net/?a=longpost&...679&page=11 Copperhead bazuje na tym samym sensorze co G3/G5/G7 i habu + kilka a4techow i z tej grupy wypadał najgorzej. Sensor gubi się przy szybkich ruchach, mid sensowcy mogą przekroczyć jego max speed 0.85m/s nie wspominając o low sensach. Sry ale technika poszła trochę dalej od czasu copperhead'a to jest od przełomu 2005/2006. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez flex one Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Na tym się nie da grać przecież:F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 W najbliższych dniach kupię DeathAdder razer'a. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące klawiatury. Możecie jakoś doradzić zastosowanie głownie to samo cs, głownie gry, do 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...