PolandMET Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Mialem taki zwis ze rano puszczam kompa a tu piiiiiiiiiiiiiiii, ostatnia leda kontrolna na plycie (od grafiki) w DFI sie pali i piszczy i nie botuje sie komp. Zwiesza sie w momencie wykrywania procka i juz nie szlo zliczanie pamieci. Mobo DFI lanparty NF4-D, GPU NV 7600GS. W znajomym serwisie nic nie zrobili, ale ze sie zaczelo botowac. No nic, wrocilem wywalilem WC, zalozylem jakis zdechly radiator na CPU i... komp ruszyl. No tylko wlasnie. Przy botowaniu, w Biosie i przy starcie windy strasznie sieje czerwonym. Po czym w Windzie jest juz ok, zero problemu. Na wszelki wypadek zluzowalem procka i pamiec , poobnizalem napiecia zeby sie juz nie stresował biedak. GPU przelozylem do drugiego slotu i komp dziala. Pytanie, co sie poszlo pasc ze tak sieje czerwonym ? PS. Acha :D A zeby bylo smieszniej, to w serwisie kolega wyczail, ze mialem w procku jedna nozke zgieta calkiem w jakies "s". Nie wiem jakim cudem sie zgiela, ale proc bez niej dzial lekko kilka miesiecy bo od dawna go nie ruszalem wiec musialo sie zgiac dawno temu. Udalo sie ja naproscic. Jak bede kompa wymienial to napisze bez ktorej nozki AMD Athlon XP-M 2500 Barton moze dzialac :D Narazie juz go wole nie ruszac. Edytowane 11 Stycznia 2010 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchazory Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Wg mnie prawdopodobnie uszkodzony RAM na grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Da rade wejsc do windowsa? Sprobuj zmniejszyc taktowanie pamieci na karcie(w nibitorze, potem flash biosu karty nvflashem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 no ja normalnie z tego kompa pisze teraz, gram itp. Sieje tylko przy botowaniu i przy starcie windy jak logo sie pokazuje. Kropki migaja jak w matrixie :D Potem juz jest zero artefaktow jak wejde do windy, zadnych zwisow nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Widzę że masz WC, więc pewnie coś kapło na mobo i jakiś układ przy PCI-E się przepalił. Pooglądaj dokładnie mobo czy nie ma przepaleń lub czy jakiś kondensator się nie wybrzuszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 no WC bylo ale serio, wieczorem wylaczylem, rano wstalem i zonk. Przeciekow nie bylo. Mozliwe ze po prostu cos sie zjaralo z powodu dlugiego i ostrego podkrecania. Narazie dziala i chyba juz my przeszly fochy, ale jestem ciekaw od czego te artefakty. Jak uruchomie drugi komp (ze stopki) to puszcze tam tego 7600GS, bo to moze jego wina a nie plyty. Choc raczej bym podejrzewal Mobo, bo bylo ostro krecone. Ram na pewno jest dobry bo wymienialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Miałem to samo Klik! i winowajcą była grafika, a dokładniej padająca pamięć. Grafika działała tak jakiś miesiąc po czym zaczęła walić atrami w grach. PS. U mnie A X2 też działał z 1 wygiętą nóżką klik! :D Edytowane 17 Stycznia 2010 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 ach, no to niewiem co lepiej ze mi padnie, plyta czy grafa :D Narazie dziala tak pol roku conajmniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...