t0mciu Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam Byłem już zdecydowany na LG, ale rzucił mi się w oczy jeszcze Benq E2420HD: http://www.benq.com/products/LCD/?product=...=specifications Cena jest ta sama, ale Benq ma ten 1 cal wiecej no i lepsze wyposażenie, które dla mnie jest wręcz optymalne, gdyż do monitora będzie podpięty również tuner hd. NIe wiem tylko jak z jakością obrazu. W gry nie gram, głównie aplikacje biurowe i net. Zależy mi zwłaszcza na dobrej jakości obrazu po podpięciu tunera hd (będę oglądał praktycznie tylko mecze). W internecie jest niewiele opinii na jego temat Używa ktoś tego Benq lub jego starszego brata E2400HD i może opisać swoje wrażenia. Może jest jakiś inny lepszy wybór w tym zakresie cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 IMO dodatkowe głośniczki w monitorze powinny być traktowane jako wadę, bo dopłacasz nie za obraz tylko niepotrzebny gadget. Zainteresowałbym się modelem BENQ V2410 z serii Econo. Ma podświetlenie na LEDach co przekłada się na brak promieniowania ultrafioletowego i zmniejszony pobór energii: 28W. Pozatym z tego co ludzie piszą tego typu monitory nie generują charakterystycznego piszczenia lub bzyczenia bo nie ma tam przetwonic wysokiego napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...