Skocz do zawartości
t0mciu

Lg W2353v-pf Vs. Benq E2420hd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Byłem już zdecydowany na LG, ale rzucił mi się w oczy jeszcze Benq E2420HD: http://www.benq.com/products/LCD/?product=...=specifications

Cena jest ta sama, ale Benq ma ten 1 cal wiecej no i lepsze wyposażenie, które dla mnie jest wręcz optymalne, gdyż do monitora będzie podpięty również tuner hd. NIe wiem tylko jak z jakością obrazu. W gry nie gram, głównie aplikacje biurowe i net. Zależy mi zwłaszcza na dobrej jakości obrazu po podpięciu tunera hd (będę oglądał praktycznie tylko mecze).

W internecie jest niewiele opinii na jego temat

Używa ktoś tego Benq lub jego starszego brata E2400HD i może opisać swoje wrażenia. Może jest jakiś inny lepszy wybór w tym zakresie cenowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO dodatkowe głośniczki w monitorze powinny być traktowane jako wadę, bo dopłacasz nie za obraz tylko niepotrzebny gadget. Zainteresowałbym się modelem BENQ V2410 z serii Econo. Ma podświetlenie na LEDach co przekłada się na brak promieniowania ultrafioletowego i zmniejszony pobór energii: 28W. Pozatym z tego co ludzie piszą tego typu monitory nie generują charakterystycznego piszczenia lub bzyczenia bo nie ma tam przetwonic wysokiego napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi