Roger7 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam Mam Gigabyte GTX260 a dokładniej w wersji GV-N26OC-896H. Jest to najgłośniejszy element systemu. Jak można go wyciszyć ? Najchętniej zamontowałbym jakiś duży radiator typu Accelero S1 i do tego wolnoobrotowy wentylator 120mm. Ale S1 nie pasuje na tą kartę - czytałem, że kilka osób próbowało dopasować ten cooler do GTX260 ale nie wiem w końcu jakie były rezultaty. Czy ktoś ma sprawdzony sposób jak wyciszyć tą kartę, dopasować S1 ? Programowo, można ustawić obroty np. na 25%, ale w grach to się nie sprawdzi, a poza tym i tak to nie jest do końca to. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) ja bym zaproponowal SCYTHE SETSUGEN :) ewentualnie HR-03GTX Edytowane 11 Stycznia 2010 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Accelero S1 wchodzi. Jak poszukasz dobrze, to znajdziesz. Ja tego nie robiłem, ale widziałem jakąś domową recenzję ze zdjęciami, tak że jest to możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Accelero S1 wchodzi. Jak poszukasz dobrze, to znajdziesz. Ja tego nie robiłem, ale widziałem jakąś domową recenzję ze zdjęciami, tak że jest to możliwe.tak ale na palicie/gainwardzie który ma radiator full cover. trik polega na tym ze srubki wkrecasz w otwory gtx'a s1 trzyma sie na radiatorze a łebki srubek dociskaja go do niego. nie jest to jednak pełny docisk bo i temperatury są odpowiednio wyzsze. lepszym rozw będzie hr-03gtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 A nie będę taki i się podzielę z wami informacją. Także posiadam Gigabyte gtx 260 oc, rozstaw z accelero s1 rev2 nie pasuje, tzn nie pasują rozstawy ale... ja u siebie założyłem. Nie wierzycie? Proszę oto fotki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Brawo za wykręcanie PCB karty zipkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Za wykręcanie? Napisz co masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) http://itfans.pl/?p=11 #sorka niedoczytałem :( Edytowane 4 Lutego 2010 przez Fokusmok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 http://itfans.pl/?p=11 Fokusmok, to jest karta Gigabyte a nie Palit czy Gainward, dlatego accelero nie pasuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Za wykręcanie? Napisz co masz na myśli? To że IMHO przynajmniej w 3 miejscach płytka karty ma dość nieciekawe naprężenie dzięki mocowaniu zipkami radiatorów. Zresztą sam popatrz jak wykrzywione jest PCB wzdłuż S1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) To że IMHO przynajmniej w 3 miejscach płytka karty ma dość nieciekawe naprężenie dzięki mocowaniu zipkami radiatorów. Zresztą sam popatrz jak wykrzywione jest PCB wzdłuż S1... Orgiusz, zdaje Ci się, to nie wina zipek tylko obciążenia karty, ale teraz już jest lepiej, karta nie obwisa, zresztą zobacz! Zipki nie są mocno naciągnięte. Pozatym nie ma jak inaczej przymocować radiatorków, żadna taśma się tego nie trzyma, spadają jak gruszki! Niestety, miałem tyle kart graficznych a tylko na tej nie chce się trzymać! Edytowane 4 Lutego 2010 przez Lowermann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 tak ale na palicie/gainwardzie który ma radiator full cover. trik polega na tym ze srubki wkrecasz w otwory gtx'a s1 trzyma sie na radiatorze a łebki srubek dociskaja go do niego. nie jest to jednak pełny docisk bo i temperatury są odpowiednio wyzsze. lepszym rozw będzie hr-03gtxMam s1 na palicie gtx260 i jakoś mam full docisk , nawet na paście na 4zł temp max w stresie po oc 55stopni, tylko ja mam chłodzenie przykręcone w otworach wokół gpu , a nie na tych dalekich , a według niektórych "fachowców" nie wolno tak robić :lol2: . Miałem także s1 na referencie gtx260 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja tam po perypetiach z Accelero Extreme (niekompatybilność z GTX275 bez mocnych kombinacji + nawet po kupieniu zestawu radiatorków od HR-3 jednego brakowało) stwiedziłem, że zmodyfikuję standardowe chłodzenie. Maks. temp po OC do 700MHz i Furmark 1920x1200 FSAAx4, stability test + extreme burning mode = 83 stopnie Celsjusza. I jest ciszej, nawet w idle ;-) O stressie nawet nie wspomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Jeden wentylator 12cm , obroty ciężko powiedzieć , bo wentyl bez monitoringu obrotów. Jak dobrze pamiętam 0.25A taki słaby nie jest , ale między 7v a 12v różnica w temp to 1stopień. Tutaj limiterem jest pasta , po zapodaniu lepszej nie zdziwię jak spadnie temp o kolejne 5stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Na referencie to w chyba w marcu 2009 , na palicie siedzi od tygodnia. Ta słaba wydajność u ciebie wiąże się ze słabym dociskiem do gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) Na palicie wykorzystałem otwory przy gpu , czyli te z których korzysta stockowy radiator. Edytowane 5 Lutego 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Rev 2 mam , ale ja mam inną zapinkę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...