Skocz do zawartości
wucet

Pomoc W Doborze Części Kompa Pod Wc Reseratora 2

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w jak najbardziej szczegółowym doborze części. Aktualnie jak w sigu. Zamierzam zrobić praktycznie od nowa kompa z tym, że zostawiam sobie Reseratora 2, który świetnie mi służy. PRIORYTETEM DLA MNIE JEST CISZA, stąd decyduję się na pozostawienie kibla. Planuję zakup obudowy Fractal Design Define R2 Black Pearl do wyciszenia całości. Konkretnie: Myślałem o cepie Phenom II Quad-Core 905e BOX, który z Phenomów quadów na pewno jest najzimniejszy. Jaki blok do tego? Dalej: Chcę do tego niezbyt drogie mobo ale takie, które będę mógł zwodować w całości. Czekam tu na konkretne propozycje.mam blok na NB zalmana i na pewno na początek będę chciał go wykorzystać. Czy sb i mosfety trzeba chłodzić wodą, jeśli nie zamierzam używać specjalnie wentyli w budzie? Zimą na pewno dam radę nie włączać wentyli w budzie a latem się zobaczy.W tej obudowie są 2 wentyle 120mm @15db jakby co.Aha! Nie zamierzam specjalnie robić OC w tym zestawie. Ma być jak najcichszy!!! Jakie kupić pamiątki? Nie chcę wydać nie wiadomo ile więc co? Goodramy 1333? Wiele osób mówi o niech pozytywnie ale mam mieszane uczucia... Co do grafy, narazie zostawiam tą, którą mam czyli ASUS Gf6600GT - staruszek ale do pracy starczy. Mam na niej bloczek zalmana i tak jest gitara na razie.W przyszłości będę chciał pograć (ale tylko w DIABLO3 ). Jaką grafę wrzucić? Chcę by była wystarczająca (trudno przewidzieć jakie wymagania będzie miała gra) i chłodzona z kibla. Pewnie pasywka byłaby tańsza ale wtedy na bank musiałbym mieć wentyle w budzie a tego nie chcę.Dajcie propozycję grafy na przyszłość + blok. Co jeszcze? Zasiłka. Jaka być powinna? Która będzie najcichsza??? Jest SilverStone Nightjar 450W Fanless ale pewnie za słaba na ten cfg... Dysk mam 500Gb WD Green Point.Bardzo cichy i zimny. Dokupię niedługo takiej samej serii 2Tb na backup, a w przyszłości chcę SSD żeby sys sobie był na bezgłośnym dysku. Aha! Wydać chciałbym na te niezbędne od razu klocki (nie liczę tych w przyszłości) 2k ale mogę jeśli mnie "chwyci coś za serce" 5k. Nie szastajcie moją kasą za mocno jeśli nie trzeba

BARDZO PROSZĘ O KONKRETY! modele i choćby jednym zdaniem dlaczego to a nie tamto Wszelkie propozycje, komentarze a nawet krytyka mile widziane

Liczę na pomoc koledzy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi