Skocz do zawartości
B3T0N

NARESZCIE KONIEC KLOPOTOW Z OVERBURNINGIEM NA LITEONACH!!

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie wyszedl dlugo oczekiwany bios - koniec klopotow z overburningiem na tych nagrywarach :D

Mamy niewątpliwą przyjemność zakomunikować iż dzięki dodatkowym informacjom uzyskanym od czytelników serwisu, współpracy z dystrybutorem AB S.A. oraz firmą LiteOn udało się finalnie rozwiązać problem związany z "nadpalaniem". 

Otrzymaliśmy informację o "odtworzeniu problemu" w Tajwańskim oddziale firmy LiteOn oraz o tym iż wkrótce należy spodziewać się wydania nowych BIOSów do nagrywarek. 

Konkretne informacje dotyczące BIOSów do poszczególnych modeli zamieszczamy poniżej:

LTR-52246S, 6S0F, zostanie wkrótce opublikowany,

LTR-48246S, trwają prace na BIOSem,

LTR-48126S, trwają prace na BIOSem,

LTR-48125W, VS0D, zostanie wkrótce opublikowany,

LTR-40125W, WS0B, zostanie wkrótce opublikowany,

LTR-40125S, trwają prace na BIOSem.

Niezorientowanym czytelnikom przypominamy iż problem dotyczył nieprawidłowego zachowania nagrywarki w wypadku korzystania z funkcji nadpalania. Występował on w nagrywarkach posiadających BIOS datowany na październik 2002 i nowszych. 

biosy tu

ja juz sflashowalem ale nie mam jak sprawdzic czy dziala - bo nie mam czystych plytek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do nagrywarek LTR - 32123S najlepiej użyć biosu XSU1 od LTR-40125S 3er Chipsatz .Nagrywarka jest zmieniona z x32 w x40 i problemu z overburningiem niema.Przyjemne z pożytecznym :P

link do biosu:

http://home.t-online.de/home/theo-pia/

opis użucia programu flasciach!ącego Mtkflash po polskiemu:http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do nagrywarek LTR - 32123S najlepiej użyć biosu XSU1 od LTR-40125S 3er Chipsatz .Nagrywarka jest zmieniona z x32 w x40 i problemu z overburningiem niema.Przyjemne z pożytecznym :P

... a przypadkiem problem z overburningiem nie zaczął się od nagrywarek wydanych z BIOS-em datowanym po X 2002 ?

... z tego wynika że 32x z biosem wcześniejszym nie powinna mieć problemu... może się mylę, ale 24x chodziła u mnie super, teraz mam 40 i dalej bez błędów.

Co do zmiany biosa z "modelu 32x" na "40x", to polecam przetestować, na 99.9% zadziała i będzie OK, pozostali pechowcy z kopii zapasowej przywrócą sobie wcześniejszą wersję.

Tylko że z 40125S nie jest możliwe wgranie BIOS-a do 32123S

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

link do biosu:

http://home.t-online.de/home/theo-pia/

opis użucia programu flasciach!ącego Mtkflash po polskiemu:http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/

Kiedys sie juz tym biosem bawilem, przez pewien czas mialem go wgranego, wiec to dla mnie zadna nowosc :) . Ale zrezygnowalem bo:

1. problem z overburningiem wystepuje :(

2. zdazaly sie zle nagrane plyty- uszkodzone po kilka sektorow na plycie

3. czasami jak podczas nagrywania bufor sie oproznil to nagrywanie stawalo na kilka minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] Tylko że z 40125S nie jest możliwe wgranie BIOS-a do 32123S

pozdro.

Byly 2 wersje 40125S, jedna na chipie MediaTek 3 z biosem XSU1, a druga na chipie MediaTek 5 z biosem WS0B. Ten pierwszy model jest identyczny elektronicznie z 32123S i dlatego bios XSU1 dziala, a pozostale biosy od 40125S nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. zdazaly sie zle nagrane plyty- uszkodzone po kilka sektorow na plycie

i wlasnie z tym mam najwiekszy problem :? duzo filmow divx zle sie nagrywa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi