B3T0N Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 wlasnie wyszedl dlugo oczekiwany bios - koniec klopotow z overburningiem na tych nagrywarach :D Mamy niewątpliwą przyjemność zakomunikować iż dzięki dodatkowym informacjom uzyskanym od czytelników serwisu, współpracy z dystrybutorem AB S.A. oraz firmą LiteOn udało się finalnie rozwiązać problem związany z "nadpalaniem". Otrzymaliśmy informację o "odtworzeniu problemu" w Tajwańskim oddziale firmy LiteOn oraz o tym iż wkrótce należy spodziewać się wydania nowych BIOSów do nagrywarek. Konkretne informacje dotyczące BIOSów do poszczególnych modeli zamieszczamy poniżej: LTR-52246S, 6S0F, zostanie wkrótce opublikowany, LTR-48246S, trwają prace na BIOSem, LTR-48126S, trwają prace na BIOSem, LTR-48125W, VS0D, zostanie wkrótce opublikowany, LTR-40125W, WS0B, zostanie wkrótce opublikowany, LTR-40125S, trwają prace na BIOSem. Niezorientowanym czytelnikom przypominamy iż problem dotyczył nieprawidłowego zachowania nagrywarki w wypadku korzystania z funkcji nadpalania. Występował on w nagrywarkach posiadających BIOS datowany na październik 2002 i nowszych. biosy tu ja juz sflashowalem ale nie mam jak sprawdzic czy dziala - bo nie mam czystych plytek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Niestety wypieli sie na posiadaczy LTR - 32123S, w nich tez wystepuje ten problem, a o biosie do niej nie slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Szczerze mowiac to nie wiem o co te cale zamieszanie. Nagrywarke mam jak w podpisie (z koncowka 6S) i wypalilem juz kilka plyt korzystajac z overburningu i na 100% sa w porzadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Do nagrywarek LTR - 32123S najlepiej użyć biosu XSU1 od LTR-40125S 3er Chipsatz .Nagrywarka jest zmieniona z x32 w x40 i problemu z overburningiem niema.Przyjemne z pożytecznym :P link do biosu: http://home.t-online.de/home/theo-pia/ opis użucia programu flasciach!ącego Mtkflash po polskiemu:http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Do nagrywarek LTR - 32123S najlepiej użyć biosu XSU1 od LTR-40125S 3er Chipsatz .Nagrywarka jest zmieniona z x32 w x40 i problemu z overburningiem niema.Przyjemne z pożytecznym :P ... a przypadkiem problem z overburningiem nie zaczął się od nagrywarek wydanych z BIOS-em datowanym po X 2002 ? ... z tego wynika że 32x z biosem wcześniejszym nie powinna mieć problemu... może się mylę, ale 24x chodziła u mnie super, teraz mam 40 i dalej bez błędów. Co do zmiany biosa z "modelu 32x" na "40x", to polecam przetestować, na 99.9% zadziała i będzie OK, pozostali pechowcy z kopii zapasowej przywrócą sobie wcześniejszą wersję. Tylko że z 40125S nie jest możliwe wgranie BIOS-a do 32123S pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Do nagrywarek LTR - 32123S najlepiej użyć biosu XSU1 od LTR-40125S 3er Chipsatz .Nagrywarka jest zmieniona z x32 w x40 i problemu z overburningiem niema.Przyjemne z pożytecznym :P link do biosu: http://home.t-online.de/home/theo-pia/ opis użucia programu flasciach!ącego Mtkflash po polskiemu:http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ Kiedys sie juz tym biosem bawilem, przez pewien czas mialem go wgranego, wiec to dla mnie zadna nowosc :) . Ale zrezygnowalem bo: 1. problem z overburningiem wystepuje :( 2. zdazaly sie zle nagrane plyty- uszkodzone po kilka sektorow na plycie 3. czasami jak podczas nagrywania bufor sie oproznil to nagrywanie stawalo na kilka minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 [...] Tylko że z 40125S nie jest możliwe wgranie BIOS-a do 32123S pozdro. Byly 2 wersje 40125S, jedna na chipie MediaTek 3 z biosem XSU1, a druga na chipie MediaTek 5 z biosem WS0B. Ten pierwszy model jest identyczny elektronicznie z 32123S i dlatego bios XSU1 dziala, a pozostale biosy od 40125S nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ja mam 48125s i o mnie zapomnieli, ale dlatego ze problem nie wystepuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Ja na biosie XSU1 mam same korzyści,żadnych problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 2. zdazaly sie zle nagrane plyty- uszkodzone po kilka sektorow na plycie i wlasnie z tym mam najwiekszy problem :? duzo filmow divx zle sie nagrywa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...