neomagnet Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Seria 8 od 7 dużo się nie różni. Chipsety serii 7 również bez problemów obsłużą procki 6 rdzeniowe. Tutaj bardziej się rozchodzi chyba o SATA3. SB850 z którym łączone są nowe chipsety ma już obsługę, SB750 jej nie posiada i konieczne jest montowanie oddzielnych kontrolerów. (Tak mi się wydaje, nie zagłębiałem się w dokładną specyfikację rodziny 8XX, jakoś nie miałem czasu i ochoty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Ma ktos moze link do info czym dokladniej maja sie roznic FX od GX, troche oblookalem fora zagraniczne i FX jest bardzo chwalony, wszyscy na niego czekaja. Kiedy ma byc w PL, jest szansa ze w ciagu najblizszych tygodni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 FX nie ma grafiki i ma więcej linii PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Czyli ma to sens w momencie kiedy planowalbym kilka grafik uzywac (PCI-E), jesli tego nie planuje to nie warto sie tym interesowac? Jesli inne parametry sa te same, plyta sie tak samo bedzie krecic, ma grafike i jest polowe tansza to chyba nie warto kupic fx tylko dla literek w nazwie... ? :) nie moge edytowac wiec dopisze (linnie pcie dotycza predkosci pracy x16 tak? nie chodzi o liczbe gniazdek) w zwiazku z tym mam drugie pytanie - obecnie dostepne sa plyty 892GTP (asus) chyba GTD jakies i samo G (msi, jeszcze jakis producent). Czym TE plyty roznia sie od GX? Poprostu musze sie szybko zdecydowac na ktoras z plyt (narazie obstawiam asusa M4A89GTD bo na bank obslkuzy x6 w przyszlosci ale tez moglbym wybrac 785 lub 790 chipa, jesli warto (mysle ze i tak bedzie na nich dzialac x6) powiedzmy ze tydzien moglbym poczekac max, ale MUSZE sie teraz w koncu na cos zdecydowac i nie wiem na ktory typ plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 najlepiej napisz ile masz kasy na plyte to szybko ci ktos pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jak ktos łopatologicznie wyjasni róznice miedzy GTD (badz GDT nie pamietam) a GX/FX to bede wiedzial czy warto dolozyc drugie tyle. Ogolnie chcialem kupic za 370zl 785dt -v asusa z usb2 i sata3, ale jestem sklonny dolozyc do Asusa GTD na 890 chipsecie do 490zl. Czyli 500zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) AsRock 890FX Deluxe3. ucc jest. kilka innych bajerów. największą uwagę zwraca ilość portów USB 3.0, jest ich cztery. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qQRzJxphyeoJ:www.asrock.com/mb/overview.asp%3FModel%3D890FX%2520Deluxe3%26cat%3DSpecifications+asrock.com+890fx&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=uk jeszcze jedno. na pokładzie za dźwięk odpowiada układ VIA VT2020. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) u mnie juz 890gx e3 siedzi i nie marnuje sie x3 720 odblokował sie bez problemu na x4 i nawet podkrecił do 3,6ghz (wiecej nie sprawdzalem) - jade na boxie Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Tego 890FX mógłbym polubić, chyba pierwszy raz AsRock składa płytę na High-Endowym chipsecie. Ciekawe że jednak dodali IDE, którego w GX brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 jutro opublikuję zdjęcia tego ASRocka 890FX Deluxe3. Zobaczę też, jak to się kręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 haha. zdjęcia back online :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Milans: Skąd bierzesz te wszystkie biosy? Na stronie Asrocka jest tylko 1.00 i 1.10. Na XS też o tych biosach pisaliście, niby są oficjalne wyższe, choćby 1.20, ale skąd je wziąć? Bios'y Asrock'a -> LINK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 zacząłem współpracować z ASRockiem tak więc mam dobry kontakt z ich działem technicznym. Pomagam dopracowywać BIOSy, jednak jak narazie zastałem niezły bajzel i troche czasu musi minąć zanim wszystki będzie git ;) @bzzzzzz - po prostu zrobie płycie, którą posiadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Milans. mam pytanie tam są dwa kontrolery nec'a od usb 3.0? i które pci-e 1x jest wykorzystane do tego? oddzielne (jedne z kilku jakie ma do dyspozycji mostek) czy płynie wszystko przez już wlutowane? czekam na wyniki oc :) C4F w sprzedaży w uk. http://www.scan.co.uk/Products/Asus-CROSSHAIR-IV-FORMULA-AMD-890FX-S1366-PCI-E-20-DDR3-1600-1800-1866-SATA-6Gb-s-RAID-ATX drogo. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 zgodnie z obietnicą przesyłam zdjęcia: Forum PC Centre->Galeria Co do kontrolerów USB 3.0 - jest jeden kontroler NEC. Niestety nie wiem, do czego jest on podłączony - najprawdopodobniej SB850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 dzięki milans. a mam pytanie, jak jest na tej płycie z podkręcaniem pamięci? da radę 2000 zrobić? masz możliwość obadania tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 nie mam procesora, który jest w stanie tyle wyciągnąć. Nie licz jednak, że chipset w jakis magiczny sposób wpływa na OC pamięci. 2000 MHz na Crosshairze to kwestia świetnie napisanego BIOSu i genialnego kontrolera pamieci w CPU. Na dniach będe pracował z płytą na procesorach X3 740, X2 555 oraz X6 1090T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) musze przyznac, ze ten asrock 890gx e3 wyglada zajebiscie :D jak nie bede mial co z kasa zrobic, to przejde na am3 i wezme sobie tego mobaska :D asrock wykonal naprawde dobra robote ;) btw jak to dokladnie jest z ta sekcja zasilania (8 + 2 czy 4 + 1 ? :P) Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez yeyoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) 8+2 według producenta. W niektórych testach widziałem, że 4+1. Edytowane 8 Maja 2010 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzz21 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Czy któryś z użytkowników Asusa 890gx pro miał problem z integrą? Bo u mnie po podłączeniu wszystkie czarny ekran monitora i nawet biosu nie widać :/ jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Na zewnętrznej karcie działało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzz21 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Problem w tym, że nie mam możliwości sprawdzenia na zewnętrznej karcie, przynajmniej narazie. Vga switch card dawałem do białego, niebieskiego slotu i wyjmowałem wogóle i dalej nic. Odpalałem na jednej kości ramu i też nic. Monitor sprawny bo teraz z niego korzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Złącze 4/8 pin do płyty podłączone? Jeżeli masz płytę w obudowie to ją wyciągnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzz21 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Tak, 4pin podłączone, płyta również wyjęta z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Włącz kompa i wciśnij przycisk MemOK (poszukaj w instrukcji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzz21 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Ok, zaraz to zrobie. Po włączeniu komputera dioda na monitorze jest pomarańczowa jeszcze przez ~20sekund po włączniu komputera. edit: Po naciśnięciu memok monitor nawet nie się nie włączył, czerwona dioda mrugała co jakiś czas :/ Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez bzz21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Nie wiem czy to dobrze czy zle, czy w ogole nie swiadczy o niczym ale moja zamowiona plyta asusa 890gdt padla :) mial ktos podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 podobnie do czego? może opisz co zrobiłeś i co konkretnie w płycie się zepsuło i jak poznałeś że się zepsuło (objawy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Niektórym Asusom pod AMD trzeba wsadzić zewnętrzną kartę i przełączyć tryb w biosie na integrę bo same nie chcę zrobić tego automatycznie, może ten model też ma podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ale ta plyta przechodzila jakies standardowe testy jeszcze w sklepie i padla wiec dokladniej nie wiem ocb. Czekam na druga. Pytam ogolnie czy ktos z Was nie zamawial tej plyty i tez cos z nia bylo nie tak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...