boris_dime Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Przez moją nieuwagę i mikroskopijną obudowę, obudowa napędu optycznego zwarła gniazdo zasilania wiatraczka CPU i asus'a commando szlag trafił. Potrzebuję więc taniego mobasa który jest w stanie osiągnąć FSB 500MHz, gdyż moje e6750 lubi na takowym chodzić. Chciałem kupić coś używanego, ale na alledrogo niespecjalnie jest wybór, a wszystko nowe do 300zł jakoś nie budzi mojego zaufania, tym bardziej ze względu na moje wymagania co do FSB. Główny problem z nowymi konstrukcjami jest taki że ciężko znaleźć ich testy pod względem OC, bo wszyscy testują s1156 i s1366. Proszę więc o poradę, jaką płytę główną na s775 kupić, która spokojnie osiągnęłaby 500MHz w cenie do 300zł, może być używana, a i na DDR2. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez boris_dime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 asus p5b? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 MSI P45 Neo2-FR, asus p5b premium/commando. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 no jakby ktoś chciał się pozbyć commando to brałbym bez pytania, dla mnie płyta rewelacyjna, szkoda tylko że nie ma zabezpieczenia przeciw przepięciowego na gniazdach wiatraczków :rolleyes: to MSI wygląda interesująco, tylko marka mało przekonująca, zaraz sobie coś poszukam na jej temat a co myślicie o P5K deluxe i P5Q Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 P5Q Pro jest trochę drogo. Lepiej sprzedać proca i ram i kupić x2@x4/x3@x4 ewentualnie 620 + DDR3 + płyta AM3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 no drogo, ale może by sie udało używkę do 300 złapać... Przeskakiwanie na nisko taktowane X3, X4 nie wiem czy ma większy sens, ten komputer służy mi wieczorami do popykania w jakąś gierkę, a całą resztę dnia siedzę na notebooku, więc przy takim zastosowaniu wysoko taktowane c2d chyba będzie dawać lepsze efekty. Zresztą do tej pory nie odczułem potrzeby zmiany proca, e6750 w okolicach tych 4ghz wystarcza mi z naddatkiem do popykania w css czy stalkera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Asus P5K Deluxe WIFI / AP ASUS P5B Premium Vista Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 thx Gi3r3k, nad tą P5K się zastanawiam od rana. Myślicie że lepiej dorzucić te 40zł do P5K dla ICH9R i 3W TDP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Myślę, że warto, choćby dla lepszego chłodzenia sekcji zasilania. Przy tak wysokim OC tego E6750 ma to znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...