Borovik Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Mój config to : Core i7 920 @4 ghz, 3x23cm + 2x12cm wentylator, zotac gtx260, 2x samsung F1 640gb, 3x1gb ocz reaper i zasilacz chieftec 560w c12s bodaj ( w innym temacie dokładnie ). Kpilem dziś 2 czerwone katody do mojego 932HAF i wlaczylem je w obieg, wszystko ładnie porozstawiane , wlacznik fajnie umieszczony iii... Kiedy włącze katody podczas pracy komputera... Reset ;] ustawienia biosu to stock, bo kiedy był podkrecony to z katodami nawet systemu nie zaladowal i koniec... Do biosu wchodzi się normalnie temp. są w porządku, wszystko ok tylko... No własnie czyżby zasilacz nie wyrabial? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Kiedy włącze katody podczas pracy komputera... Reset ;]Zasilacz to masz niezbyt mocny do OC tego configu... ale przyczyną może być też zbyt szybkie zab. nadprądowe w zasiłce. Bez kręcenia + od razu włączone katody startuje normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zasilacz to masz niezbyt mocny do OC tego configu... ale przyczyną może być też zbyt szybkie zab. nadprądowe w zasiłce. Bez kręcenia + od razu włączone katody startuje normalnie?Zasilacz jest z kwietnia 2007 wtedy ciągnął e6600+8800gtx'a ;) Startuje do ladowania systemu, dalej wyłącza się i tyle... Katody wyłączone jest ok...Do tej pory przy OC tez było stabilnie, ale te dwie rurki go rozkładają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 ...zasilacze się starzeją... ;) Podepnij zasilacz do katod pod inną linię, a jak nie pomoże to pewnie jest zwalony. Wersja hardcore dignostic: - podłączyć zasilacz CCFL przez rezystor 2.2 - 3.3ohm/1W (nie powinien się dymić ;) ) i/lub: - zmierzyć miernikiem za 8pln prąd pobierany przez tenże zasilaczyk/zmierzyć napięcie na rezystorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Spróbuje z inna linia o ile jeszcze taka mam, jeżeli lipa będzie to co kupić i o jakiej mocy ? Przepraszam, ze w tym temacie ale jak już założyłem to dokoncze;) Jaka moc 650 starczy i czy znajdę do 350zl 650W modularne? ;> chyba ciężko :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 50zł drożej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 50zł drożej620 starczy? ;) Czyli mój szefu 560 to jakiś kaszan skoro 60W wiecej daje mi możliwość komfortowego działania i oc?? ;> Sry za to pytanie może głupie ale tak żeby się upewnić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 raczej kaszan, skoro katody robią mu takie kuku :P chociaż swoją drogą i7 to też ładnie prądu żre (nie chcę Cie dołować, ale w jednym temacie ktoś pisał że jego config z i7 ciągnie Szefu 400 lub 450GPS :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) to ze katody robią kuku to jest "normalne", wiele ludzi pisało ze tak ma. I katody pewnie revolteca. Wymiana zasilacza moze pomóc, ale nie na 100%... Edytowane 13 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 ...pisząc o zwalonym zasilaczu miałem na myśli zasilacz CCFL - jest cała masa syfu w sprzedaży. Rezystor lub zmiana linii może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Przed katodami wszystko było ok, po ich założeniu, włączeniu , czy nie jest niestabilnie bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Przed katodami wszystko było ok, po ich założeniu, włączeniu , czy nie jest niestabilnie bardzo...e? zdecyduj sie czy jest źle, gdy: a) nawet nie odpalisz katod b) odpalasz katody przed odpaleniem kompa c) odpalasz katody gdy komp jest już włączony a - coś jest nie tak b - zasilacz pracuje na skraju mocy, i nie daje rady pociagnac dodatkowych watów c - sytuacja "normalna" - w części zasialczy odpala sie wtedy prawdopodobnie zabezpieczenie UVP (zbyt niskie napięcie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Teraz mam sytuacje taka katody odlaczone komp wlacza się, przy ladowaniu systemu następuje reset i dalej dochodzi do ładowania i koniec ;) . Wymiana zasilacza jest chyba konieczna, bo chyba po prostu nie radzi sobie z taka ilością sprzętu podpietego... Dodam ze mam tez panel w obudowie Tacens'a. Czy mogło się tak stać ze kiedy podlaczylem te katody po prostu zasilacz nie wytrzymał i ... coś mu się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 e? zdecyduj sie czy jest źle, gdy: a) nawet nie odpalisz katod b) odpalasz katody przed odpaleniem kompa c) odpalasz katody gdy komp jest już włączony a - coś jest nie tak b - zasilacz pracuje na skraju mocy, i nie daje rady pociagnac dodatkowych watów c - sytuacja "normalna" - w części zasialczy odpala sie wtedy prawdopodobnie zabezpieczenie UVP (zbyt niskie napięcie). Mi takie coś się zdarzyło tylko raz, po tym jak komp stał sobie przez tydzień bez odpalania. Włączyłem kompa ( z podpisu ), katody były wyłączone. System się załadował, zacząłem sobie działać po necie. Poszedłem włączyć katody, ciach friz i reset. Katody revolteca. Od tamtej pory nie miałem żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 U mnie komp sie resetował także gdy włączałem katode (jedną) . Było to na nowym kompie z Striker 2 i Q9550 i tanim zasilaczem 750W. Komp przechodził kilka godzin stress testu , a wystarczyło pstryk i ciemno :) Oczywiście sprawdzałem bardziej normalne zasiłki (Enermax 625W) i to samo, także różnie to bywa z tymi katodami. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 U mnie komp sie resetował także gdy włączałem katode (jedną) . Było to na nowym kompie z Striker 2 i Q9550 i tanim zasilaczem 750W. Komp przechodził kilka godzin stress testu , a wystarczyło pstryk i ciemno :) Oczywiście sprawdzałem bardziej normalne zasiłki (Enermax 625W) i to samo, także różnie to bywa z tymi katodami. pzd Sry ale czy czytacie mojego ostatniego posta? Komp się włącza przy ladowaniu sys wywala się i startuje od nowa.... Katody odpiete... Czy przy zbyt dużym obciazeniu (kiedy podlaczylem katody itd.) mogło stać się coś zasilaczowi tak ze teraz mam taki cyrk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Byc może jakaś dalsza postępująca degeneracja zasilacza...trudno powiedzieć ale w świetle tego co piszesz zasilacz raczej jest do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Sry ale czy czytacie mojego ostatniego posta? Komp się włącza przy ladowaniu sys wywala się i startuje od nowa.... Katody odpiete... Czy przy zbyt dużym obciazeniu (kiedy podlaczylem katody itd.) mogło stać się coś zasilaczowi tak ze teraz mam taki cyrk?? Sprawdź na innej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...