Skocz do zawartości
marcinx26

Jaki Proc Pod 1156 ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam , mam mała zagwozdke jaki procesor sobie kupić pod socket 1156 , nabyłem foxona p55a 3 tygodniowego za 200 zł , ramki ddr3 tez juz mam 2x1 gb 1066 cl7

mam kilka dylematów , przeglądałem już kupę testów i ciągle nie mogę się zdecydować , głównie zastanawiam sie nad

i3 a g6950 czy może wyskrobać te parę stówek i kupić juz i5 ?

poprzedni właściciel płyty trzymał na niej i5 na 4ghz , sadzę , ze i3 może pójść na niej jeszcze wyżej

co mi doradzacie ? czy może sprzedać płytę i kupić am3 ?

głównie to chodzi mi o to , ze sprzedałem asusa P5E3 i sprzedam jeszcze e7200 - razem uzyskam 600 zł wiec przesiadka na i3 + ta płytę nic mnie nie kosztuje ( bo ramy już mam ) a socket nowszy

zastosowanie to głównie gry , może trochę chaotycznie napisałem ale mam nadzieje , ze mnie zrozumiecie ;)

Edytowane przez marcinx26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie mogę dołożyć te 300 zł , uważacie , ze warto ? zamówiłem też chłodzenie Zalman CNPS 10X FLEX wiec o temperatury nie mam się co martwić ;)

zastanawiam się tylko jak z opłacalnością . Rozumiem , ze procesor wart swojej ceny ? starczy do komfortowego użytkowania na 2 lata ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi