marcinx26 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) witam , mam mała zagwozdke jaki procesor sobie kupić pod socket 1156 , nabyłem foxona p55a 3 tygodniowego za 200 zł , ramki ddr3 tez juz mam 2x1 gb 1066 cl7 mam kilka dylematów , przeglądałem już kupę testów i ciągle nie mogę się zdecydować , głównie zastanawiam sie nad i3 a g6950 czy może wyskrobać te parę stówek i kupić juz i5 ? poprzedni właściciel płyty trzymał na niej i5 na 4ghz , sadzę , ze i3 może pójść na niej jeszcze wyżej co mi doradzacie ? czy może sprzedać płytę i kupić am3 ? głównie to chodzi mi o to , ze sprzedałem asusa P5E3 i sprzedam jeszcze e7200 - razem uzyskam 600 zł wiec przesiadka na i3 + ta płytę nic mnie nie kosztuje ( bo ramy już mam ) a socket nowszy zastosowanie to głównie gry , może trochę chaotycznie napisałem ale mam nadzieje , ze mnie zrozumiecie ;) Edytowane 13 Stycznia 2010 przez marcinx26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 tylko i wyłącznie i5 750 i krecic na np 3,8 - 4 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Jeśli stać Cie na i5 750 to jest to bez wątpienia najlepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinx26 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 spokojnie mogę dołożyć te 300 zł , uważacie , ze warto ? zamówiłem też chłodzenie Zalman CNPS 10X FLEX wiec o temperatury nie mam się co martwić ;) zastanawiam się tylko jak z opłacalnością . Rozumiem , ze procesor wart swojej ceny ? starczy do komfortowego użytkowania na 2 lata ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 w tym przedziale cenowym najlepszy wybór ( szczególnie do gier ) i bez problemu wystarczy na dwa lata ( pamietaj o oc na poziomie 4 Ghz i bedziesz mial potworka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...