Skocz do zawartości
Kriss345

Chieftec 500w Gps-500ab A Czy Pentagram 460w Silent Force

Rekomendowane odpowiedzi

ktory zasilacz bedzie lepszy ? od uzytkownikow forum sa w tej samej cenie tylko nie wiem  ktory bedzie lepszy pentagram mimo ze ma 460w to ma 380w na lini 12v a cheiftec ma 360W  mam tez w planaach wymiane grafiki na gts 250 a moze nawet gtx 260 ktory bedzie sobie lepiej radzil ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co to za bezsensowna propozycja przeciez ten seasonic nie pociagnie gtx-a 260 juz wolal bym zostac przy swoim modecomie jak juz mowilem chodzi mi tylko o te dwa zasilacze co wymienilem ktory bedzie lepszy jakies inne nie wchodza w gre

Edytowane przez Kriss345

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co to za bezsensowna propozycja

dobra, na drugi raz sie umawiamy, ze zanim zarzucisz komuś bezsensowną propozycje to najpierw sie lekko dokształcisz czytając co trzeba tu i tam.

1) gtx260 żre w grach ok. 110W (klik)

2) twoj proc @3.6 to jakies ~120-130W (zależy na jakim napięciu go trzymasz)

3) całość pod obciążeniem będzie żarła w granicach ~300W

a teraz zasiłki:

Moje propozycje:

SS-350ET: 324W@12V

SS-400ET: 360W@12V

Twoje:

Pentagram: 380W@12V (teoretyczne...)

Chieftec: 360W@12V

=SS-350ET powinien pociagnąć gtxa260 (((gtx250 -> 80W -> bez problemu))), a 400ET zrobi to z zapasem.

Gdzie widzisz sens kupowania używanych, głośniejszych, bardziej prądożernych chiefteca&pentagrama...?

Enyłej najbardziej opłacalny jest SS-500ET (zapas na przyszłość), ale to koszt ok 160-180zeta.

Edytowane przez sosna24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi