brodi1909 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) witam poszukuje monitor panoramiczny przeglądam różne fora w celu znalezienia jakiegoś konkretnego modelu i nadal nie wiem na co się zdecydować. zależy mi na wybraniu odpowiedniego do zestawu jaki kupiłem w grudniu 2009 o to moje podzespoły: MSI 785G-E53 AMD 785G AMD PHENOM II QUAD-CORE 945 BOX RADEON 4870 HIS 1GB 2XDVI (PCI-E) iCOOLER x3 KINGSTON DDR3 2x2GB 1333MHz CL9 SAMSUNG SpinPoint F3 500GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) ASUS DVD+/-RW DRW-22B2ST bulk black (Serial ATA) CoolerMaster Elite 330 Black-Silver Chieftec (GPS-500AB-A) 500W bulk na monitor mogę przeznaczyć około 1200zł (jeżeli trzeba znajdzie się więcej) monitor ma służyć do używania w domu, głównie do grania i oglądania filmów co powiecie na takie modele: ProLite B2409HDS-1 ProLite E2207WS-2 gdzieś wyczytałem że trzeba mieć odpowiednie podzespoły (np.procek 4rdzenie) żeby full hd monitor dobrze działał czy coś takiego. o co chodzi w tym chodzi? Edytowane 20 Stycznia 2010 przez brodi1909 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) jak 22 calowy to Dell 2209WA - fantastyczny monitor za rozsądna cene na matrycy ips jak 24 to polecam iiyame 2409hds oba monitory w cenie ~1000zl Edytowane 15 Stycznia 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyt Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ja posiadam ProLite B2409HDS-1 i z czystym sumieniem polecam ten solidny monitor, ktory rowniez ma dobre warunki gwarancji. Zwroc uwage tylko, ze to PIVOT, wiec jest drozszy i ciezszy z tego powodu. Wydaje mi sie, ze odpowiednik bez funkcji PIVOT to ProLite B2407HDS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 a może coś w technologii LED?? skoro auto dopuszcza 22" tzn że siedzi blisko monitora, a więc trzeba się liczyć z promieniowaniem, którego w ledach raczej nie ma, może ten model: DELL G2410WFP ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 może być LED'owy musi spełniać 3 warunki: panorama, fullHD, 24" dodatkowo może być wyposażony w głośniki i tuner tv, a czy idzie kupić jakiś inny niż full HD w panoramie?? odnośnie głośników to raczej zły pomysł. Monitor to monitor, a do odtwarzania dźwięków to polecam dobre słuchawki np DT770 albo zewnętrzny zestaw z subem jeśli rodzina Ci na to pozwoli. Odnośnie tunera TV, brzydziłbym się mieć coś takiego w monitorze komputerowym. Media w TV i radiu to jest wróg ludzkości, cieszmy się niezależnymi mediami w necie póki jeszcze nie ma pełnej cenzury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...