Skocz do zawartości
arthy

Lg 24" W2453v-pf Czy Iiyama 24" B2409hds

LG 24" W2453V-PF czy Iiyama 24" B2409HDS  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. LG 24" W2453V-PF czy Iiyama 24" B2409HDS

• LG 24" W2453V-PF
      4
    • Iiyama 24" B2409HDS
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pytanie jak w temacie. Czytałem różne opisy i recenzje, porównywałem parametry i zawęziłem wybór monitora do tych dwóch modeli. Czy szanowni forumowicze zechcieliby mi podjąć ostateczną decyzję? Argumentacja mile widziana:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doradzilem iiyame wielu osobom i wszystkie sa bardzo zadowolone moim zdaniem najlepsza 24 do 1000 zl oczywiscie nie mozna sie spodziewać 'fajerwerków " w koncu to nie ips czy pva ale jak na TN calkiem przyzwoicie , Dobry wybor polecam. Argumentować czemu akurat iiyama itd nie bede specyfikacje każdy zainteresowany zna a co do jakości wyświetlanego obrazu najlepiej wybrać sie do sklepu i samemu ocenić

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten lg tylko ze cal mniejszy ale nie polecam

beznadziejne podswietlenie(gora/dol-widaj jak na brzegach jest jasniej) po lewej kolorki troche inne niz po prawej

podstawka do kitu, nie da sie regulowac praktycznie pochylenia monitora, na dodatek krzywo stoi i monitor przechyla sie troche na jedna strone

moze mi sie trafil taki felerny egzemplarz a moze po prostu takie produkuja

tak czy inaczej nie jestem zadowolony, bede mial czas to monitor leci na gwarancje, tak byc nie moze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Pytanie jak w temacie. Czytałem różne opisy i recenzje, porównywałem parametry i zawęziłem wybór monitora do tych dwóch modeli. Czy szanowni forumowicze zechcieliby mi podjąć ostateczną decyzję? Argumentacja mile widziana:)

I jak tam, jaki monitorek kupiles ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jedynie tym, że E2409 posiada funkcję Pivot. Sam mam 2407 i po wyborze pomiędzy LG, BENQ, SAMSUNGA oraz IIYAMY nie narzekam. 

Niedługo bedę kupował monitor full HD i te iiyamę też biorę pod uwagę. Chciałem zapytać przy okazji - jak gry chodzą? Idzie pograć w szybkie FPSy? Gram w Q3 na codzień z takich szybszych gier i na moim LG lekkiego pinga czuję, kupując dziś nowy monit chciałbym odczuć mocną różnicę i zostawić za sobą problemy, które miały prawo występować w 2006 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo bedę kupował monitor full HD i te iiyamę też biorę pod uwagę. Chciałem zapytać przy okazji - jak gry chodzą? Idzie pograć w szybkie FPSy? Gram w Q3 na codzień z takich szybszych gier i na moim LG lekkiego pinga czuję, kupując dziś nowy monit chciałbym odczuć mocną różnicę i zostawić za sobą problemy, które miały prawo występować w 2006 roku.

Gry chodza spoko. Nie jestem ekspertem, ale w CoD MW2, czy Quake Live chodzi bez zarzutu. Bardzo solidny monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Odswieze temat poniewaz interesuje mnie ta IIama E2409 albo E2208 i wasze opinie.

Generalnie szukam jakiegos taniego monitorka do ogladania filmow na dobranoc w łóżku z kompa ktory jest 3m dalej za ścianą :D

Wymagam głośników, matowej matrycy, HDMI do przesylania obrazu i zeby byl mozliwie tani czyli ~600zl

Oczywiscie głosniki ma niewiele monitorkow lub nie spelniaja wymagan.

Czy ta matryca jest MATOWA ? zeby mi sie nic nie odbijało w nim. Chyba tez lepszym rozwiazaniem bedzie 22" bo 24" przy monitorze 40cm od facjaty to chyba przesada :)

Poza osławionym trzeszczeniem jest cos jeszcze co by bylo przeciw temu wyborowi ? Jakos mi sie nie chce tez wierzyc w te 2ms. Jakis szczegolny lag jest czy spokojnie moze byc do filmow ?

Albo mozecie jeszcze cos polecic poza tym modelem ?

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi