vatt Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Czy Scythe Grand Kama Cross jest wydajnym chłodzeniem? Przymierzam się do kupna tego chłodzenia ale nie wiem jak z testami ? sa juz moze jakies I czy warto go kupowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 nie lepiej kupic cos pokroju karakorum? mniejsza cena a wydajnosc i tak bedzie podobna...pozatym ten proc az tak sie nie grzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) http://www.angela.pl/p2986,xigmatek-scorpi...1283-120mm.html http://www.overclock.net/air-cooling/36081...ion-thread.html Sam uzywam od kilku dni, niedlugo skrobne mala recenzje. Chlodzenie jak dotad spisuje sie wysmienicie. Co do Scythe Grand Kama Cross - jest to miare nowy cooler i ciezko opierac sie na opiniach uzytkownikow skoro newiele osob go posiada. Poza tym kosztuje wiecej niz 130pln Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Świetne opinie zbiera ZALMAN CNPS10X FLEX. Trzeba dokupić tylko wentylator wg uznania. Zalman Cnps 10x Quiet dyskusja na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 @adas123 moglbys podac linka do tego karakorum?:P @klaus ten cnps flex kosztuje 150 zł bez wentylatorka wiec odpada, tego drugiego zaczynaja sie ceny tez od 150~. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 @adas123 moglbys podac linka do tego karakorum?:P @klaus ten cnps flex kosztuje 150 zł bez wentylatorka wiec odpada, tego drugiego zaczynaja sie ceny tez od 150~. http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=PENTA+P7015 ale bezproblemowo da sie go znalezc taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Gdzie mozna go taniej kupic? , na allegro nic a nic o nim:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Już chyba nigdzie. Ostatnio go gdzieś widziałem za 129zł, ale już nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dobra to w takim razie czekam na testy Scythe Grand Kama Cross , moze sie okaże jakiś lepszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) @adas123 moglbys podac linka do tego karakorum?:P @klaus ten cnps flex kosztuje 150 zł bez wentylatorka wiec odpada, tego drugiego zaczynaja sie ceny tez od 150~. W linku w moim poście jest za 122zł, w innych sklepach 129zł, 139zł. http://www.allegro.pl/item887271318_scythe...000_nowosc.html cena 159zł. W tej cenie wyrwiesz Zalmana ze średniej klasy wentylatorem i będzie rewelacyjnie. Widzę jednak, że Cross przypadł Ci do gustu i tak go weźmiesz. Edyta: Test Cross'a Link Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) Już chyba nigdzie. Ostatnio go gdzieś widziałem za 129zł, ale już nie ma. Widzialem ostatnio po 80 czy 90 trzeba poprostu szukac :) w sumie mozesz wziac "byle jakie" chlodzie sredniej klasy bo ten proc raczej sie nie grzeje...ale warto wydac troche wiecej i zainwestowac na przyszlosc :) Edytowane 16 Stycznia 2010 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Chodziło mi o Zalmana, ze ostatnio był za ~129zł. Klaus podał link do Flexa za 122zł. W tej cenie nic lepszego nie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Tak tylko ten Flex bez wentlatora jest^ Ten Scythe wcale tak zle nie wypada w testach, przegrywa o 3-5 stopni z Noctua NH-C12p ktory jest za 200zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 sadzac po twoich wypowiedziach, to nie tyle sie pytales co jest dobre, tylko liczyles na to, ze ktos potwierdzi twoj wybor. skoro tak sie nie stalo, to i tak kupisz to co wymysliles, bo uwazasz ze twoj wybor jest lepszy. dostales dobre propozycje w rozsadnych cenach. jedyne co musisz zrobic, to albo skorzystac z nich, albo kupic i tak juz wybrany coolerek. tak czy inaczej, zycze zadowolenia z korzystania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wcale że nie kieruje się swoim ego^^. Mam już na oku Karakorum (licytacja na allegro)... , tylko po prostu zobaczyłem test i stwierdziłem, że nie jest najgorszy ten Scythe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Chodziło mi o Zalmana, ze ostatnio był za ~129zł. Klaus podał link do Flexa za 122zł. W tej cenie nic lepszego nie kupisz. Ciekawe jak wylgadalaby bezposrednia konfrontacja xigmateka s1283 z tym zalmanem. Z tego co czytalem to xig jest bardziej oplacalny (oraz bardziej wydajny przy nizszym poziomie halasu). Pozostaje czekac az ludzie z frostytech dorwa zalmana do testow:) Test cnps10x extreme: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...2475&page=5 Zakladajac ze extreme ma wyzsza wydajnosc od flex ;] Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 A ja najchętniej zobaczę porównanie z Flex-em,gdzie kręcą się dwa śmigła,tak jak np.u mnie,gdzie wentyle mają ustawione 600rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...