misieeq Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam. Problem pojawił się kilka dni temu ale nie pisałem nic bo myślałem, że to wina zasilacza ale niedługo miał mi przyjść nowy to postanowiłem się wstrzymać. Ostatni włożyłem do kompa "nowy" procesor: Pentium D 805 2x2,66GHz @ 3,0Ghz, dzisiaj przyszedł zasilacz Seasonic SS-500ET 80+ oto zdjęcie BSOD: Co wy na to?? Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Jaka konfiguracja reszty kompa ? Spróbuj z trybu awaryjnego podmienić ten plik. Można go pobrać z netu oraz znajduje się w katalogu x\WINDOWS\Driver Cache\i386. Wystarczy wyodrębnić z archiwum driver.cab plik pci.sys i podmienić. P.S może to też być przyczyna sprzętowa, a temat trzeba było założyć w Podstawowe Zagadnienia. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 No własnie a tryb awaryjny Ci w ogóle działa? Jak nie to może przez zmiane proca tak się dzieje.. jaki masz system? na XP jak np zmienisz mobo w kompie to też wywala bluescreeny, wtedy format czysta instalka i heja (no chyba że na to jest jakiś inny sposób... :rolleyes: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Można się obejść bez usuwając z awaryjnego dokładnie starsze stery. Ale lepiej jest przeinstalować system. Zwłaszcza przy przesiadkach z różnych platform. AMD<>Intel<>Nvidia Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieeq Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wczoraj z racji owego błędu jak i paru innych mniej znaczących postawiłem system od nowa. Wszystko działa (jak do tej pory jeden BSOD przy włączaniu kompa ale o tamtej pory go nie było - jak sie pojawi znow to dam znac) Wczesniej przed formatem mialem tez problem z Microsoft UAA Driver czy jakoś tak więc rozwiązałem go sposobem z innego forum, potem poprosiło o sterownik do PCI pozwoliłem zainstyalować domyślny i ok. Ale patrze pozniej w menedzer urzadzen i znak zapytania przy Microsoft UAA Driver (zadnych oznak zlej pracy kompa nie zauwazylem, tylko ten wykrzyknik) Teraz troche juz glupieje bo wyglada ze albo z jednym albo z drugim sterownikiem sa problemy. Dodam ze na PCI nie mam zadnych urzadzen. Komputer: Pentium D2x2,66GHz Radeon AGP HD3450 Seasonic 500W ECS P4M800PRO-M AHa. Jak dzis rano wyskoczyl mi ten blue screen to wczesniej Bios strasznie dlugo trybił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...