Skocz do zawartości
wrzeciono

Grafika I Zasilacz Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje karty graficznej do max 350zł, moja konfiguracja to: i5 750, msi cd53, ocz 2x2GB 1600 LV, zasilacz OCZ ModXStream Pro 500W i tutaj się jeszcze zastanawiam czy nie lepszy będzie be quiet 530W ?.

Najlepiej aby karta graficzna była dostępna w esc.pl, gdyż tam będę zamawiał sprzęt a jak nie to allegro tylko raczej od razu bez licytacji i poszukiwania okazji.

PS.

Wie ktoś może czy w esc.pl jak się zamawia to dają do chłodzenia (Mugen II rev. B) zestaw mocujący ? Jeśli tak, to trzeba im napisać e-mail na jaką podstawkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/search.php?string=4770&category=4312

http://allegro.pl/search.php?string=4850&category=4312

Jak widać ciężko coś znaleźć za 350 co już jest dla mnie górną granicą... Może coś tańszego ?

Dodam jeszcze że w przyszłości zakupię monitor LP2275w, także żeby też ta karta dawała rade, a w gry raczej nie gram dlatego szukam czegoś słabszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn P55A nie biore wolę dopłacić do MSI, natomiast procesor też chcę wykręcić do 3,6 przynajmniej to mam nadzieje że zasilacz spokojnie wystarczy ?

Karta 9800GT najlepsza w przedziale do 350 ? Na allegro widziałem jeszcze jakieś wersję GSO np. tylko trochę droższe, nie wiem czy się opłaca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym Foxconnie można zrobić i 4GHz, kwestia sekcji zasilania, która w na obu płytach jest podobnie słaba i może się przegrzewać przy tak wysokim OC. Jednak 3.6-3.8GHz na niskim (>1.35V) napięciu dadzą radę.

9800GT to jedyny słuszny wybór. Jeśli te 9600GSO nie miały 768MB pamięci, to są znacznie gorsze od 9800GT.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi