yotomeczek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Problem - mój proc przy Vcore ppowyżej 1,88V odmawia współpracy ... Niezależnie od częstotliwości po prostu się resetuje i qpa Wkurza mnie to, bo zrobiłem sobie moda (rezystorek + PR wieloobrotowy) i teraz mogę na tej płycie ustawiać napiątko w zakresie od 1,54V (taki jest u mnie default) do 1,95V (przy takim z kolei zwiecha w biosie) Czytałem że niektóre DLT3C nie lubią wysokich Vcore - ale żeby 1,95V nie dobić ... :x Po drugie mój proc potrafi postować na 2669MHz (1,88V), siedzieć w windach na 2550MHz - a prime nie protestuje tylko do ok. 2180MHz (na ok. 1,75V) :( Matto ponad 350 "pustych" niestabilnych MHz ??? Aha chłodzonko znów wodne i to nie temperatury (ok 34 stopni w spoczynku) Ram też nie (testowany u Duncana i chodził na 180MHz, a u mnie max FSB to ok 159, bo wyżej HDD siada) Timingi wolne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 coz zdarza sie najlepszym ;) :D a tak powaznie to sprawdzales na innych mobos??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 coz zdarza sie najlepszym ;) :D a tak powaznie to sprawdzales na innych mobos??? Tylko na tej mobo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 no wlasnie to sprawdz na innej niewiem idz do kumpla or smth like that i sprawdzcie u niego bo moze nie jest to wina samego proca a wlasnie plyty tymbardziej ze masz asrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 no wlasnie to sprawdz na innej niewiem idz do kumpla or smth like that i sprawdzcie u niego bo moze nie jest to wina samego proca a wlasnie plyty tymbardziej ze masz asrocka Po zakupie - byłem u kumpla (ma shuttle AK 31 v 3.1) i proc nie poszedł nawet 1950 MHz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Wiecie co mi nawet na 2400mhz chodził a na 1500MHZ sie wieszał a wiecie czemu bo mieszkam na akademiku i ktos mi wirusa podesłał i miałem 3500 plików zainfekowanychWiecie co mi nawet na 2400mhz chodził a na 1500MHZ sie wieszał a wiecie czemu bo mieszkam na akademiku i ktos mi wirusa podesłał i miałem 3500 plików zainfekowanych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ja stawiam na to ze plyta ma zabezpieczenia i powyzej 1.87v sie wylacza tak jak Epox ciagnie do ~2.1v i zeby to obejsc trzeba jeszcze troche polutowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 jezeli chodzi o procka w prime - te zmialem taki przypadek - oddałem go jako "uszkodzony" - wg mnie nie wyrabia cache... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 jezeli chodzi o procka w prime - te zmialem taki przypadek - oddałem go jako "uszkodzony" - wg mnie nie wyrabia cache... I przyjeli Ci go w sklepie ???? A co im powiedziałeś, że dałeś @ i w Prime same błędy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Może to zasiłka ?? Jakaś 300W obciążenia niby niezłe (sprawdzałem jak kupiłem - teraz nie pamiętam), ale napisać można wszystko Powiem tak przy 2400MHz po odpaleniu Burn In z lini 5V spada do 4,62V (chyba ciut za wiela...) 3,3V oraz 12V są OK Zasiłka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Może to zasiłka ?? Jakaś 300W obciążenia niby niezłe (sprawdzałem jak kupiłem - teraz nie pamiętam), ale napisać można wszystko Powiem tak przy 2400MHz po odpaleniu Burn In z lini 5V spada do 4,62V (chyba ciut za wiela...) 3,3V oraz 12V są OK Zasiłka ?? Spadek z 5,00V na 4,62 to zbyt wiele. :o Nie możesz mieć mniej niż 4,75V, ale całkiem dobre samopoczucie będziesz miał , jak pomierzysz i odczytsz ciepło, ciepło ........ +5V. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0h0 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 moim zdaniem zdecydowanie zasilka, zmien na cos so bedzie mialo stabilne napiecia, u mnie dobija w poscie do 2700 mhz ale stabilnie chodzi na okolo 2400. moim zdaniem to problem ze spadkiem linii 5v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale Vcore 1.8 dla DLT to naprawde max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale Vcore 1.8 dla DLT to naprawde max Powiedz to ekstremistom ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ale Vcore 1.8 dla DLT to naprawde max Powiedz to ekstremistom ;) Berkut ma tak samo i nawet na freonie proc odmawia współpracy jak się nie mylę powyżej 1,95V, wiec się nie dziw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...