Skocz do zawartości
fomfny87

Msi P55-gd65 / I5-750 G.skill Eco ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bedzie wymiana starego kompa, to co wyczailem ciekawego:

1 x Intel Core i5-750 /2.66GHz, 8MB, LGA1156, BOX

1 x Scythe Mugen II Rev.B

1 x MSI P55-GD65 /intel P55, DualDDR3-2133MHz, GLan, 1394/

1 x Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

1 x bequiet! PurePower L7 530W

Procka podkrece do 3,2-3,6 ghz niestety nie wiem jakie mam kupic ramy smile.gif troszke poczytalem wasze forum i wychodzi na to ze ramki napiecie musza miec 1,65V badz mniejsze.. Tu znalalem taki ram chyba ma najlepsze parametry i nie jest taki drogi 1,35 1600 mhz Timingi 7-8-7-24 i na + ma radiator

http://www.reactor.pl/produkt-ddr3-4-gb-16...-eco-cl7,23489/

tylko ze w tym sklepie jest niedostepny a gdzie indziej nie widze w necie hmm ?

W przyszlosci moze dorzuce 8 gb ( windows7 64 bity) chodz niekoniecznie, poradzcie jaki ram kupic i czy aby ten zasilacz nie bedzie za slaby?

Pozdro.

Edytowane przez fomfny87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamowilem te pamieci Gskill F3-12800CL7D-4GBECO 1600 mhz cl7 1,35V jak one beda wspolpracowac z ta plyta glowna MSI P55-GD65 / i5-750 ? moze ma ktos z was taki ram i taka plyte i podzieli sie opinia :) bo w moim starym kompie wymienialem ram 2 razy bo co chwile mialem restarty i blue screeny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamowilem te pamieci Gskill F3-12800CL7D-4GBECO 1600 mhz cl7 1,35V jak one beda wspolpracowac z ta plyta glowna MSI P55-GD65 / i5-750 ? moze ma ktos z was taki ram i taka plyte i podzieli sie opinia :) bo w moim starym kompie wymienialem ram 2 razy bo co chwile mialem restarty i blue screeny.

Kumpel ma taki zestaw i sobie chwali, po zmianie z PDP Viper na te wlasnie ECO widac roznice ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma taki zestaw i sobie chwali, po zmianie z PDP Viper na te wlasnie ECO widac roznice ;)

A co z nich wycisnął na tym MSI? Ja jakoś rewelacji nie mam. Może to kwestia niskiego(?) VTT (1.3V), ale na 2000MHz stabilne nie są. Poza tym, przy takich taktach są niższe (i to sporo -sic!, 1600CL7 vs 2000CL8) wyniki w teście Everest mem/cache ...

EDIT- aaa, już z nim korespondowałem. Niestety podobne do ustawienia do jego, nie dają u mnie rady (tzn. on ma 4.2GHz i 2100 na pamięciach a ja 4GHz i próbowałem ustabilizować 2GHz CL8, nawet 9 - też sprawia problem).

Edytowane przez Colin_MC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi