Student81 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam. Niestety musze odswiezyc temat. Borykam sie z tym problemem od dawna. Nadszedl czas na napisanie konkretnego posta i mam nadzieje ze ktos mi pomoze. zakladka SETUP --> Basic Setup Host Name.... ? Domain Name...? DHCP Server Enabled [Assign Static DHCP]: Client Name/Assign this IP/ To this MAC/ Enabled? Starting IP Address... zakladka SETUP -->Mac Address Clone - o co tu chodzi? *Zakladki wireless/wireless security itp pomijam gdyz tu jestem pewien ustawien Wireless Mac filter: Tutaj probuje wpisac adresy mac kart sieciowych w laptopach Prosze mi powiedziec co dokladnie mam wpisac w tych zakladkach o ktore pytam? Mam internet z UPC. Jestem podwojnie sfrustrowany poniewaz kiedys udalo mi sie wszystko ustawic na stacjonarce uzywajac dolaczonej do routera karty sieciowej. Podejrzewam ze moze chodzic o zamieszanie z adresami MAC? Podejrzewam?! Pozdrawiam. PS Router to oczywiscie wrt54GC v2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 a co nie dziala ze tak zapytam ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Student81 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 a co nie dziala ze tak zapytam ? :huh: hej nie moge uzyskac polaczenia z internetem kiedys, tak jak mowilem, udalo mi sie zrobic wifi na stacjonarce teraz nie mam pojecia jak zrobic to na laptopach wczesniej mialem windowsa xp teraz mam odpowiednio viste ultimate 64 oraz windows 7 generalnie mysle ze problem lezy w ustawieniach tych wszystkich adresow mac i ip nie wiem jak to rozgryzc a jeszcze niedanwo uslyszalem haslo :klonowanie adresu MAC i zglupialem pozdrawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Chcesz sie łaczyc z routerem z lapków za pomocą wifi czy skrętki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Student81 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Chcesz sie łaczyc z routerem z lapków za pomocą wifi czy skrętki ? jak najbardziej wifi. PS Czy router moze dzialac jako HUB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 raczej jako switch... hub i switch służą do tego samego ale troszkę inaczej działają. router może działać jako switch, masz normalną sieć LAN obojętnie czy z WiFi czy bez, wystarczy, że nie masz źródła internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...