ups Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Tak sobie Panowie dumam , komputera używam głównie do rozrywki (gry) czy jest jakikolwiek sens przesiadki z e8600 na i920 D0 , poza tym że grubo kasy sie nawydaję na nowe mobo i ramki plus oczywiście nowy procek??? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Przede wszystkim napisz, jaką masz resztę sprzętu i w jakie gry grasz, a także ile jesteś skłonny wydać. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webjay Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) IMHO jesli to ma byc przede wszystkim do gier, netu, popierdulek.. lepiej inwestowac w grafike, niz w jakakolwiek zmiane platformy... Edytowane 17 Stycznia 2010 przez webjay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Moim zdaniem na pewno warto ,po pierwsze psychiczna swiadomosc ze ma sie cos lepszego :) ,druga sprawa musisz krecic tego cora inaczej nie ma sensu w kazdym razie moim zdaniem warto tym bardziej ze na dlug moim zdaniem to wstarczy a do gier to w ogole niestety konsole to wszysttko ograniczaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Sam się nie dawno zastanawiałem nad tym i pozostałem przy swoim Xeonie, wykręc swojego E8600 na 4ghz+ ( jeżeli tego nie zrobiłeś jeszcze) i narazie posiedz na tym procku, nie opłaca Ci się wymieniać platfromy. Grafa da Ci znacznie więcej (napisz jaką masz) Ja zmieniłem HD 4870 na 5850 potem miałem 5870 a teraz mam 4890 i 5870 (Do 5870 wrócę jak stanieją albo coś nowszego wezmę jak będzie) No i powiem Ci że róznica między 4890 a 5870 jest zauważalna i to konkretnie. Np Dragon Age jaki korzysta z czterech rdzeni nie spadał mi poniżej 60 fps 1900x1200 aax8 i wszystko na maxa, a na HD 4890 gram 1900x1200 wszystko na maxa bez AA i czasem spada fps jak jest duzo wojsk albo postaci na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 4870x2 którą właśnie wymieniam na 5970. A gram we wszystko najnowszy cod ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wykręć procesor. HD4870X2 mocno go obciąża, zauważysz sporą różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Proponował bym sprzedać E8600 i zakupić np. Q9400(nic raczej nie będziesz musiał dokładać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 A czy faktycznie coś mi to da? mowię tu o proponowanej przez Ciebie zamianie? Może inaczej , czy zauważe róznice w wydajności w grach? Dodam ze lubie grać na max detalach no i gram na monitorze 26cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jeśli już zmieniać, to na Q9550, ale używany, bo nówki są zbyt drogie i nieopłacalne. I tak bez względu na to, jaki procesor kupisz i co zrobisz, musisz go podkręcić! Z mojego poradnika: 2. Wszelkie rozwiązania Multi-GPU (CrossFireX i SLI), czyli także karty dwuprocesorowe typu HD5970/GTX295/HD4870X2, wymagają bardzo mocnego procesora, który jest mocno obciążony, gdyż musi zajmować się rozdzielaniem obrazu pomiędzy dwa procesory graficzne.Jeśli nie wiesz, jak podkręcić, lub masz inne wątpliwości, przeczytaj wspomniany poradnik (link jest w mojej sygnaturze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 A czy faktycznie coś mi to da? mowię tu o proponowanej przez Ciebie zamianie? Może inaczej , czy zauważe róznice w wydajności w grach? Dodam ze lubie grać na max detalach no i gram na monitorze 26cali. W grach, które oficjalnie nie korzystają z więcej niż czterech rdzeniu różnicy w sumie nie odczujesz(na cache nie patrz), natomiast w grach wielordzeniowych różnica powinna być zauważalna vide. GTA 4. Oczywiście za cenę nowego Q9400 masz używkę Q9550 z tym, ze trzeba uważać aby nie kupić jakiegoś skatowanego i do tego w rewizji C0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...