monty Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam. Rozglądam się za grafiką na dłużej (2-3 lata) i mam dwa typy ,jak w temacie, i dylemat czy warto dokładać do 5870 ? Czy różnica będzie odczuwalna ? Monitor docelowo 1920x1080. Komputer do domowego użytku z naciskiem na gry,multimedia.Pozostałe rzeczy już dobrane. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jaka reszta sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Jeżeli planujesz na 2-3 lata i w wysokiej rozdzielczości,to jak najbardziej opłaca się dołożyć do 5870.Choć z drugiej strony Fermi już tuż tuż. Osobiście uważam,że lepiej kupować grafy średniej klasy,a zmieniać co roku.Kiedyś sam kupowałem górno półkowe. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Fermi jak Fermi, ale gier wykorzystujących DX11, można policzyć na palcach jednej ręki:D:D Więc może, tak narazie HD 4890... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Plyta-Glo...61#entry3443061 Tu nie można było pisać dalej...? Kup kartę słabszą i jak będziesz kupował monitor, to ją zmienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monty Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Ale temat troche inny to zacząłem nowy.Teraz mam Palit 4870 Sonic i w zestawie sprzedaje jako całość,bo inaczej bym zostawił.Przez kilka dni miałem 5770 i Palit IMHO jest płynniejszy ,zero mikroprzycięć i inych atrakcji,choć w 3d Mark vantage o te kilkaset punktów gorzej wypadł.Nie chcę zmienić na coś co będzie prawie to samo co mam .Testy i fpsy swoje a odczucia z użytkowania swoje. I będzie płyta P55,czyli raczej nie dla CF.Procesor i5 750. No można zmienić karte za rok ale to znowu w plecy będzie 200zlp minimum,no to sie nie opłaca,wolałbym teraz wybrać dobrze a przy tym i opłacalnie.... Edytowane 17 Stycznia 2010 przez monty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zawsze lepiej jest kupić kartę odpowiednią do rozdzielczości, niż kupować dobrą za <1000 zł na dłużej... W międzyczasie ukażą się lepsze i tańsze karty. Jeśli możesz, zatrzymaj HD4870. BTW, niby czemu P55 jest nie do CF? Bo niby jest x8/x8 zamiast x16/x16? To nic nie zmienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monty Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Palit sprzedany także tu jest pozamiatane :-).Rozumiem,że to ma sens aby kupować karte do monitora ,ale z drugiej strony jak ma się dobrą karte już to o monitor będzie łatwiej,z czasem. Zawsze sobie kojarzyłem x38,x48,x58 jako pełny crossfire a p35,p45,p55 jako niepełny,czyli jesli chodzi o wydajnośc to nie tak dobry jak te pierwsze. Wprawdzie róznice nie sa takie duże ale są http://www.tweaktown.com/articles/1472/int...ce/index10.html i im większa rozdzielczość tym te różnice większe ... Edytowane 18 Stycznia 2010 przez monty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monty Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 i jeszcze pytanie,bo wybiore pewnie Sapphire 5870 a pewnie w najblizszych dniach trafi na rynek do nas ta karta z niereferencyjnym chłodzeniem vapor-x i lekko podkręcona,jakie macie zdanie o chłodzeniu vapor-x? Czytałem opinie że pozostawia gorące powietrze w obudowie,no nie ciągnie dobrze na zewnątrz,co do ceny to chyba w innych modelach niereferenty sapphire sa tańsze,a ciekawe jak tu będzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Niereferenty 58xx teraz sa drozsze, imho nie oplaca sie przeplacac. Jak nie zal ci doplacic do 70 to kup, jak zal ci kasy to kup 50, po podkreceniu rdzenia na 1GHz uzyskujesz wydajnosc 70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...