Skocz do zawartości
Paszczak_PL

SUN OS/Solaris 8 i kompilacja programów.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam szukam i znaleść nie moge... bo własnie dostałem od ojca Sun Ultra1 i postanowiłem poznac pożadny unixowy system jakim jest solaris :) tylko ze własnie mi sie schody powazne zaczęły. zainstalowałem gcc automake i autoconf a programy mi sie nadal nie configure'uja dobrze :( pisza mi ze make ... not founnd ale autoconf found... pomimo ze obydwa mam zainstalowane (w /usr/local/bin). Ktos ma pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz te strone zapewne: http://www.sunfreeware.com/

Oprocz tego jest jeszcze Companion CD do Solarisa, gdzie freeware'u troche. To tak na marginesie.

Zajrzyj do config.log w zrodlach danego programu bodajze, tam bedzie bardziej szczegolowy komunikat, co poszlo nie tak podczas konfiguracji. Oprocz tego mozesz sprawdzic, czy make ma +x zapodane :-) i upewnic sie, ze autoconf jest odpalany z /usr/local/bin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Sun to w ogole piekna rzecz, tylko droga straszliwie. Kiedys mialem okazje sie ciutke bawic Sun Fire 4800, maszynka juz z ciut wyzszej polki. Mozna system odpalac w kilku rownolegluch lustrzanych instancjach i np. jeden upgradeowac w czasie, gdy druga instancja produkcyjnie dziala. Ogolnie czad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przyznam sie ze jestem zadowolony z tego Ultra 1 3D creator niby taki wolny procek 167 chyba ale chodzi bardzo przyzwoicie :0 nawet bardziej niz lepiej :)) tylko mi czasem netscape nawala ale go zabijam i luz... wkleje Ci jutro co mi wywala przy kompilacji a strone freeware to znam :) sporo juz sciągnalem stamtad :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi