Paszczak_PL Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Szukam szukam i znaleść nie moge... bo własnie dostałem od ojca Sun Ultra1 i postanowiłem poznac pożadny unixowy system jakim jest solaris :) tylko ze własnie mi sie schody powazne zaczęły. zainstalowałem gcc automake i autoconf a programy mi sie nadal nie configure'uja dobrze :( pisza mi ze make ... not founnd ale autoconf found... pomimo ze obydwa mam zainstalowane (w /usr/local/bin). Ktos ma pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Znasz te strone zapewne: http://www.sunfreeware.com/ Oprocz tego jest jeszcze Companion CD do Solarisa, gdzie freeware'u troche. To tak na marginesie. Zajrzyj do config.log w zrodlach danego programu bodajze, tam bedzie bardziej szczegolowy komunikat, co poszlo nie tak podczas konfiguracji. Oprocz tego mozesz sprawdzic, czy make ma +x zapodane :-) i upewnic sie, ze autoconf jest odpalany z /usr/local/bin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 A Sun to w ogole piekna rzecz, tylko droga straszliwie. Kiedys mialem okazje sie ciutke bawic Sun Fire 4800, maszynka juz z ciut wyzszej polki. Mozna system odpalac w kilku rownolegluch lustrzanych instancjach i np. jeden upgradeowac w czasie, gdy druga instancja produkcyjnie dziala. Ogolnie czad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 no przyznam sie ze jestem zadowolony z tego Ultra 1 3D creator niby taki wolny procek 167 chyba ale chodzi bardzo przyzwoicie :0 nawet bardziej niz lepiej :)) tylko mi czasem netscape nawala ale go zabijam i luz... wkleje Ci jutro co mi wywala przy kompilacji a strone freeware to znam :) sporo juz sciągnalem stamtad :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...