Skocz do zawartości
mendos

Mam Problem - Narozrabiałem W Rejestrze

Rekomendowane odpowiedzi

Odinstalowywałem program McAfee Total protection. Robiłem to za pomocą Revo Uninstalera i ten podpowiedział mi abym usunął niektóre wpisy rejestru związane z tym programem co też skwapliwie uczyniłem (nie pamiętam teraz które). Niestety nie zauważyłem że Revo Uninstaler w używanej przeze mnie wersji bezpłatnej nie tworzy kopii zapasowych usuniętych kluczy rejestru. Teraz po operacji usunięcia McAfee w oknie Mój komputer nie pojawia się w ogóle ikonka napędu DVD. W menedżerze urządzeń w oknie właściwości stacji dysków CD ROM/DVD pojawił się komunikat "System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)".Bardzo proszę o poradę czy można jakoś sobie z tym poradzić czy pozostaje tylko reinstalacja systemu. Z góry uprzedzam pewne nasuwające się podpowiedzi:

1. Nie posiadam żadnych kopii zapasowych rejestru

2. Funkcja przywracanie systemu była wyłączona i nie ma żadnych ustalonych punktów przywracania

3. Rozruch przy użyciu F8 > "Uruchom w ostatniej dobrej konfiguracji" nie przyniósł zadnych efektów

ASUS M51Va Core 2 Duo P7350 3G RAM Vista HP 32-bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem dziś obydwu metod. Po odinstalowaniu sterownika i ponownym uruchomieniu komputer wykrył rzeczywiście nowy sprzęt ale próba zainstalowania sterownika zakończyła się komunikatem "Oprogramowanie sterownika urządzenia nie zostało zainstalowane pomyślnie. Skontaktuj się z producentem urządzenia aby uzyskać pomoc". Natomiast próba aktualizacji sterownika kończy się komunikatem "Dla urządzenia jest już zainstalowane najlepsze oprogramowanie sterownika".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zrobić tak - najpierw odłącz napęd, potem usuń sterowniki i zrestartuj system. Po załadowaniu wyłącz komputer, podłącz napęd i uruchom. A jeśli to nie pomoże, to możesz spróbować naprawy systemu - http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows...asked-questions

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatrzymałem się przy usuwaniu pliku sterownika, system na to nie pozwala , nie pomogła również funkcja "Force delete" w programie Odkurzacz. Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc "odłącz " i 'podłącz" napęd, Jeśli chodzi o fizyczne odłączenie od płyty gł. to będzie to trudne - to jest laptop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi