kremuwa Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Chciałbym kupić przenośny dysk twardy w cenie do 250 zł. Interesuje mnie rozmiar 250-500 GB. Byłoby dobrze, gdyby granica pieniężna nie była przekroczona. Z góry dziękuję za propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Za nie sprecyzowanie pytania moderator powinien od razu takie coś umieszczać w koszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kremuwa Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Obawiam się, że zbyt słabo znam się na przenośnych HDD, by podać dokładniejszą specyfikacje. Prosiłbym zatem o zadawanie pytań o szczegóły, dzięki którym będę mógł sprecyzować prośbę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Czyli mówiąc krótko nie wszedłeś nawet na "skąpca", żeby mniej więcej zobaczyć, co można kupić za 250zł. No tak, w końcu tak jest prościej i szybciej. O takiej cesze, jak rozmiar też nie słyszałeś? 2,5", czy 3,5"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 WD Passport Essential 320GB akurat w górze limitu kwoty. Zasilanie tylko z USB, jeden kabel. Bardzo cichy i estetyczny. 2.5" http://www.ceneo.pl/3366426 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 SGJ na allegro chyba jakos taniej sprzedawal nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Został mi jeszcze jeden wystawiony za 210. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) SGJ na allegro chyba jakos taniej sprzedawal nawet. to inny model stad nizsza cena, a 210 to zadna okazja wyglada na to ze w Carrefour jest na nie promocja 199zł pytanie jak z wydajnoscia w porownaniu do h550 pqi czy modelu samsunga? Czy zasilanie USB sprawdzi sie w kazdych warunkacj, tj. port w telewizorze, bramce? Chciałbym kupić przenośny dysk twardy w cenie do 250 zł. Interesuje mnie rozmiar 250-500 GB. Byłoby dobrze, gdyby granica pieniężna nie była przekroczona. Z góry dziękuję za propozycje :) Akurta stoje przed podobnym wyborem i chyba zdecyduje sie na tego wd za 199zł, mysalem jeszcze o pqi h550, h560, samsungu, ewentualnie wd esential, ale poza tym rodzynkiem h560 pozostale maja ladne, ale bardzo delikatne (H550 etui w komplecie) obudowy poza tym sa minimalnie drozsze. Na niekorzysc wd elements mozna zaliczyc to, ze nie ma zadnego oprogramowania przewidzanego przez producenta, do szyfrowania danych czy kopii bezpieczenstwa. Tu jhest test h550 http://www.frazpc.pl/b/239733 Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 to inny model stad nizsza cena, a 210 to zadna okazja wyglada na to ze w Carrefour jest na nie promocja 199złWygląda na to ze carfur nie stoi w kazdym miescie i wiosce i nie sprzedaje z wysyłka.... Jak ktoś nie ma carfura w miescie to na allegro powinno byc jeszcze kilka auckji do ~230 i nadal jest to okazja biorąc pod uwagę normalną cene tego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Dysk juz mam na biurku, niestety nie rusza z bramka. Z tego co wiem USB daje 500mA co dla niektorych dyskow moze byc za malo, niestety i dla tego. W srodku siedzi WD WD3200BEVT. http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark-by-user/87210 Z tego co widze na rynku sam dysk kosztuje okolo 200zł, wiec 199zł na prawdę warto. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 pytanie jak z wydajnoscia w porownaniu do h550 pqi czy modelu samsunga?A jak ma być skoro wszystko ogranicza USB? Same dyski w środku są jednymi z najwydajniejszych 2.5" ale kiedy jest wewnątrz obudowy nie ma to większego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dysk juz mam na biurku, niestety nie rusza z bramka. Z tego co wiem USB daje 500mA co dla niektorych dyskow moze byc za malo, niestety i dla tego.Stety temu dyskowi jak i innym zasilanym bezposrednio z USB tyle wystarcza. Trzeba miec jeszcze tylko sprzet który rzeczywiscie daje tyle ile trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Stety temu dyskowi jak i innym zasilanym bezposrednio z USB tyle wystarcza. Trzeba miec jeszcze tylko sprzet który rzeczywiscie daje tyle ile trzeba. Wszystko na to wskazuje, sa jednak dyski ktore bez problemow ruszaja A jak ma być skoro wszystko ogranicza USB? Same dyski w środku są jednymi z najwydajniejszych 2.5" ale kiedy jest wewnątrz obudowy nie ma to większego znaczenia. Różnice większe lub mniejsze, ale zawsze jakieś są. Co ciekawe H550 z toshiba wypada całkiem nieźle w tym porównaniu. http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/dy...032da-e32-320gb Kombinowałem, kombinowałem i w końcu kupiłem inny dysk samsung s2 320gb,. Ten bez problemu działa na porcie usb bramki. WD jest na sprzedaz! :) Edytowane 23 Stycznia 2010 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 arthi, próbowałeś podłączyć dysk do TV? ruszył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrHackenbush666 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 ]Słuchajcie mam problem . . . :( Chciałbym kupić przenośny dysk WD Elements 1 tb. Jednak czytalem wypowiedzi innych i wychodzi na to ze to kompletne dziadostwo. Wiec mam prosbe jakby ktos z was wiedzial cos na ten temat to bardzo prosze o pilny kontakt na e- mail Danio585@wp.pl. Bo glownie to zalezy mi najbardziej na tym czy warto go kupic?? czy pochodzi dluzszy czas czy odrazu trzeba bd go oddawac na gwarancje i czy mozna go podlaczyc do komputerow marki ,, DELL" bardzo prosze o pomoc. A jesli to faktycznie jest jakis bubel to czy jest jakis inny ktory jest naprawde dobry, i moze byc podlaczony do komputera marki ,,DELL" :(((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Podłączysz go do każdego komputera, jego marka nie ma nic do rzeczy. Zewnętrzne dyski WD z tego co wiem lubią padać (znam kilka przypadaków). Na przyszłość staraj się pisać składnie i przejrzyście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Podpinam się pod pytanie, potrzebuje dysk zewnętrzny głownie do przenoszenia danych miedzy komputerami. Max wielkość 640GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...