fumfel20 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Witam, kupiłem w/w router mając nadzieje ze będzie to dobry zakup ;]. Z niewyjaśnionych przyczyn, przy odpaleniu utorrenta albo bittorrenta (przez lan lub wifi) router sie restartuje. Jedyne ustawienia jakich dokonałem (i które powinny wystarczyć) to przydzielenie po mac adresie karty sieciowej numeru IP i w zakładce Port Forwardyng dopisanie portu torrenta dla UDP i TCP. Niby utorrent pokazuje taki zielony znaczek ze wszystko jest ok (czasem jednak pokazuje na czerwono) ale mimo wszystko co parę minut automatycznie sie restartuje. Miał ktoś podobnie z tym routerem albo z jakimś innym? Dodam ze dzieje sie to tylko przy torrentach. W systemlog znalazłem takie informacje: Jan 18 11:39:46 (none) local0.info udhcpd[440]: sending OFFER of 192.168.2.100 Jan 18 11:39:46 (none) local0.info udhcpd[440]: sending ACK to 192.168.2.100 Jan 18 11:39:55 (none) local6.err upnpd[1377]: Failure obtaining ip address of interface eth1 Edytowane 18 Stycznia 2010 przez fumfel20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 wygląda na blokowanie MAC a co za tym idzie nie przydziela Ci adresu IP, sprawdź w ustawieniach routera ustawiania ACCESS CONTROL, jeśli dodałeś MAC karty która ma działać w sieci, musisz wybrać ALLOW LISTED a nie DENY, co do przekierowywania portów to u mnie działa wszystko bez przekierowania popróbuj z ustawianiami i powinno ruszyć, możesz jeszcze sprawdzić czy po wyłączeniu filtrowania po mac bedzie działać, jeśli będzie to masz odpowiedź na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ale ja dałem tylko mac adres kompa zeby przydzielał jedno i to samo IP wewnetrzne. Opcja filtrowania po mac adresie jest wyłączona, włączona jest Static DHCP Leases Table. Port mam juz odblokowany poprawie: OK! Port 49338 is open and accepting connections. You will be able to receive incoming BitTorrent connections. Tylko jeszcze to rozłączanie. Moze to jest problem z wieloma połączeniami jak to ma miejsce w torrentach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Może być, wymuś 50 połączeń w utorrencie i zwiększaj stopniowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Faktycznie pomogła zmiana na 50 połączeń, dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...