Gość Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ostatnio wdarł mi się ktoś na komputer i od tego czasu znalazłem pliki z zapisem wszystkiego co robie na swoim lapku, a antywirus zaczął wykrywać dużo niebezpiecznych plików i nie mogę włączyć menedżera zadań bo pisze, że został wyłączony przez admina chociaż ja jestem adminem. Zrobiłem skana antywiremale chciałbym żebyście przyjrzeli się logom z HiJackThis, OTL i GMER. Niestety wklej.org mi nie działa więc dodaje do załączników. Z góry dziękuję za zaangażowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 1. Załączników w poście nie widzę. 2. Wklej.org nie jest jedyną stroną na świecie, na której można wkleić log. 3. Pliki można spakować i wrzucić np na sendspace.com - żadne rapidshare czy inne badziewie z limitami! 4. Oczywiście zapoznałeś się z tymi zasadami: http://forum.purepc.pl/Centrum-Bezpieczens...aj-t312048.html ? 5. Użyłeś wymienionych w poście programów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mój błąd, przepraszam. Wrzucam logi: http://www.speedyshare.com/files/20407874/Logi.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ostatnio wdarł mi się ktoś na komputerJak? Zdalnie (przez sieć) czy siadł przed kompem?? i od tego czasu znalazłem pliki z zapisem wszystkiego co robie na swoim lapku,Nazwa pliku? Lokalizacja? Zawartość? a antywirus zaczął wykrywać dużo niebezpiecznych plikówNazwy plików? Lokalizacje? Treści komunikatów? i nie mogę włączyć menedżera zadań bo pisze, że został wyłączony przez adminaA do czego on Ci jest potrzebny? Jest dużo zamienników, których zazwyczaj nie blokują wirusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Wysłano mi plik pod pretekstem, że to gra ;] Plik z zapisem wszystkiego co robie usunąłem od razu jak go zobaczyłem, ale był na dysku C i było tam zapisane wszystko co robiłem w przeglądarce i co pisałem na gg. Dziennik wyeksoprtowany z eseta: Dziennik Menadżer jest mi potrzebny do wyłączania czasami procesów (Firefox'a itp.) jak się np. program zawiesi. Dodaję jeszcze raport z Malwarebytes' Anti-Malware: Raport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Raport z antywirusa ok. W raporcie MBAM jest czarno na białym, że nie usunąłeś ani jednego zagrożenia. Menadżer odblokujesz przez program "Dial-a-fix", okienko Policies: http://img444.imageshack.us/img444/7984/fghrgergegpo5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Wklej to do OTL i nacisnij Run Fix: :OTL IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.myquickfinder.com O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (Gameztar Toolbar) - {D45817B8-3EAD-4D1D-8FCA-EC63A8E35DE2} - Reg Error: Value error. File not found W logach nie widac zeby menadzer byl zablokowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Usunąłem już zagrożenia. Menadżer już działa. Dzięki ;] @Kolobos, wkleiłem to do OTL i oto rezultat: Error: Unable to interpret <IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.myquickfinder.com> in the current context!Error: Unable to interpret <O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (Gameztar Toolbar) - {D45817B8-3EAD-4D1D-8FCA-EC63A8E35DE2} - Reg Error: Value error. File not found> in the current context! OTL by OldTimer - Version 3.1.25.2 log created on 01192010_122042 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Nie wkleiles, wkleiles bez :OTL na poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 No to z :OTL na początku jest taki log: ========== OTL ==========HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\\Start Page| /E : value set successfully!Registry value HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser\\{D45817B8-3EAD-4D1D-8FCA-EC63A8E35DE2} not found.Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{D45817B8-3EAD-4D1D-8FCA-EC63A8E35DE2}\ not found. OTL by OldTimer - Version 3.1.25.2 log created on 01192010_230515 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 To wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...