RadeX Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 te tez sa ladne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Jakoś tak ostatnio mało czasu poświęcam terminatorkowi niestety. Coś się dzieje, ale niewiele... Plexa w celu zasłonięcia wentyli od wewnątrz. Będzie jeszcze szlifowana i prawdopodobnie pomalowana. Góra będzie na zawiasach. W tym celu potrzeba było zrobić małe "podłoże" dla topu. Użyłem do tego panelu od innej obudowy: Przycięte i przykręcone do obudowy: Do zasłonięcia tej szpary posłużyła część od oryginalnego panelu: Obudowa będzie poszerzona ze względu na wystające wentylatory, w środku zabrakło dla nich miejsca. Jako szkielet posłużyła stara antena siatkowa, zostanie ona pokryta plexą, ewentualnie włóknem szklanym Z tyłu oczywiście będzie prostopadle do obudowy. Front będzie pod kątem tak jak widać to na zdjęciach. Góra aktualnie dostała zamki do otwierania obudowy, dojdzie jeszcze szczęka arniego, zawiasy i pewnie kilka innych drobiazgów: Metalowe zawiasy jakoś tak mi nie pasowały na górze (zostaną użyte do czegoś innego). Do otwierania topu postanowiłem zmontować własne zawiasiki: Użyłem do tego gwintowanego prętu, aluminiowej rurki + nakrętki. Nakrętki wymagały małego szlifowania aby zmieściły się do rurki: Wałki gotowe, czas na wycięcie pozostałych elementów: Wszystko zakładamy na wałek: I połówka zawiasiku prawie gotowa: Potrzebne były dwie sztuki. Ta część będzie przymontowana do topu. Zawiasy oczywiście będą jeszcze szlifowane. Zastanawiam się nad podświetleniem tego na czerwono... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 no wyglada niezle jak narazie, powodzenia w dalszych pracach. A te elementy z plexy to czym wycinasz? Dremel i jaka tarcza?? Czy jakas inna metoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 no wyglada niezle jak narazie, powodzenia w dalszych pracach. A te elementy z plexy to czym wycinasz? Dremel i jaka tarcza?? Czy jakas inna metoda... przeciez na zdjeciach dokladnie widac jaka metoda wycina :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 sry, nie wyswietlilo mi tej foty ostatnim razem;) teraz wszystko jasne:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Mały update: Pomysł z anteną okazał się nie trafiony ze względu na materiał z jakiego jest wykonana. Wygina się na wszystkie strony. Trzeba było poradzić sobie inaczej. Do cięcia poszedł drugi panel (identyczny z tym na górze). Dzięki temu buda jest teraz bardzo sztywna. Jak widać pokazały się idealne wręcz szyny więc szkoda było z tego nie skorzystać :D. Pomiędzy nimi wylądowała 4mm plexi. Do zaślepienia powstałej z tyłu szpary posłużyły łuski umieszczone w wcześniej wyciętym "trzymadełku" z plexi. Tak to się prezentuje: Kształtów dzisiaj nabrały boczki: Jutro cd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 widze że masz ciekawe wizje i umysł artysty :D ciekaw jestem efektu końcowego :) powodzenia i pamiętaj żeby gdzieś tam nie zacząć przesadzać z modami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 powodzenia i pamiętaj żeby gdzieś tam nie zacząć przesadzać z modami tez tak myślę oraz mam wrażenie ze ten projekt nie doczeka finału tniesz szlifierką blache na dywanie w pokoju :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Możecie zdefiniować stwierdzenie: "nie zacząć przesadzać z modami" :)? Skąd wrażenie, że projekt nie doczeka finału? Tak, tnę szlifierkną blachę w pokoju na wykładzinie. Maluję obudowę na tej samej wykładzinie. Ogólnie to taka moja pracująca wykładzinka ;) Dzisiaj wieczorem może uda wrzucić się jakieś foto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) rafix moze w pracowni ma taka brudna wykladzine :) a zebys Ty widzial jak ja pierwsze mody robilem, mieszkam w bloku i nie mam gdzie tego robic a piwnica to 1m x 1m tam to juz zupelnie. u mnie w pokoju jak zaczalem big towera ciac kątówką to dopiero była zadyma :banana: potem malowanie sprayem i wogóle matka mnie prawie wydziedziczyła no ale co poradzić jak się człowiek wciągnie :] nie przesadzać z modami - chodzi mi o to bo widać że masz dużo pomysłów i wiele wykorzystujesz, czasem jest tak że tych pomysłów ma się za dużo i jak się wszystkie wprowadzi w życie to buda może stracić swój urok bo jest za bardzo nadźgane. oczywiście może być też na odwrót... Edytowane 15 Lutego 2010 przez RadeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Terminator ostatnio nabrał kolorków (w sumie to koloru)... Powoli zaczyna to jakoś wyglądać: Zawiasy dostały odrobinę gładkości: Dostaną jeszcze odrobinę więcej. Arnie ma w końcu swoje okienko: Przy tym oknie będzie jeszcze kilka rzeczy zmienionych/dodanych. Mordka dostała koloroku: Tak jak cała buda: Górny panel został odrobinę przycięty: W to miejsce wciśnięty zostanie panel do sterowania całym tym złomem: Dla wygładzenia przejcia bocznych paneli zostały użyte takie żeberka: Tu mocowania na nóżki: A tu coś dla upiększenia boczków: Żelazko, plexi, zadrukowana kartka pamieru: Jest to kod Apple-II, który miał przed oczami Arnie w pierwszej części terminatora. Karteczkę wprasowujemy w plexi: A po usunięciu papieru zostaje nam sam tusz na plexi: Kod będzie podświetlony na czerwono. Boki będą szlifowane aby uzyskać jednolity kokor. To chyba na tyle. Kolejna aktualizacja wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 wiem ze modzik jeszcze bedzie poddawany obrobkom ale pozwole sobie wtracic 2 grosze tam gdzie arni ma swoje okienko wyciety otwor musi byc jakos wykonczony bo kiepsko to wyglada, tak samo te nity/srubki ktorymi zamocowane jest okienko niezbyt ladnie wygladaja czacha na przodzi zostala oklejona i pomalowana srebrno. zrobi się takie kwadratowe pomalowane na srebrno pole. moze psiknac delikatnie czache i okolice wokół srebrnym żeby czacha wtopiła się bardziej w panel a nie była odrębną częścią? może łopatki wentylatorów też na srebrno??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 RadeX okno będzie przerobione ;) To jest wersja podstawowa :P zrobiona po to żeby modre widać było arniego :) Nie zostanie to w takim kształcie :) Czaszka będzie wtopiona w panel, ten prostokąt nie pozostanie tam długo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterSTR Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Bedzie kontynuacja tego moda czy to juz koniec ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkH Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Mod chwilowo zawieszony z powodu awarii podstawowego narzędzia jakim jest wiertarka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 A szkoda ;/ Nie mogę się doczekać taki fajny projekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 napisz z laski swojej czym malowales bude? bo bardzo fajnie wyszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 Czekam na efekt końcowy :) Jeśli chodzi o dotychczasowe prace - bardzo razi mnie w oczy to, że pistolety nie posiadają spustów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Czekam na efekt końcowy :) Jeśli chodzi o dotychczasowe prace - bardzo razi mnie w oczy to, że pistolety nie posiadają spustów :P Spójrz na ostatnie fotki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 I co dalej z modem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...