co3en Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam ;) Czy jest jakiś sposób na opóźniające się napisy w filmach w x264 ?? Sytuacja wygląda tak: puszczam film w x264 i włączam do tego napisy, które pomimo tego, że są dopasowane do tej konkretnej wersji filmu to i tak podczas odtwarzania zaczynają się opóźniać - wszystko to w BestPlayerze v2.105 (ale taka sytuacja ma miejsce również w innych odtwarzaczach, które już wypróbowałem) Wszystko to na na W7 + BestPlayer v2.105 i do tego kodeki Klite.... Dodam, że taka sytuacja nie dotyczy CHYBA wszystkich filmów w x264 a przynajmniej tak mi się wydaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Jak z czasem rozjezdzają się coraz bardziej to pewnie jakis artysta uzywał subedita nie wiedząc o jego pewnych ułomnosciach i trzeba zmienic FPS napisów. Edytowane 19 Stycznia 2010 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ha! @SGJ to było by zbyt proste.... próbowałem tak już kilkukrotnie napierw zczytanie liczby fps'ów (chyba 23,97??) i potem ręczne przestawienie na taką wartość i niestety dalej to samo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Też ostatnio się z tym spotkałem w BP, niby napisy zgodne z wersją filmy a u mnie z kolei przyspieszały. W Bestplayerze jest opcja Napisy->Zmień FPS->Przywróć FPS filmu. W moim przypadku pomogło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...