Skocz do zawartości
Leeway

Geil 2gb (dual) Cl4 800mhz Ustawianie Napiecia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W sumie zakupienie tych ramów bylo pierwszą rzeczą jaka w zyciu zrobilem w kierunku rozbudowania mojego stacjonujacego (lol) piecyka (lol2) ^ ^

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W sprawie jakiegokolwiek OC jestem bardziej zielony od SHREK-a ^ ^ dlatego moje pytanie jest bardzo ogolne... CO ZROBIC BY TE RAMY DZIAŁAŁY JAK TRZEBA? (czyli CL4) blagam nie bijcie. (oh gosh jakie to szczeniackie...)

PS: Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M61SME-S2 v2

z gory dzieki : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Geil Ultra DDR2-800 CL=4-4-4-12 (GX22GB6400UDC) czy Black Dragon ?

Musisz je w biosie wpisac recznie 4-4-4-12 i napiecie 1.8V - 2V

Geil ULTRA ; )

EDIT: Nie mam w biosie mozliwosci ani zmiany timingow ani napięć. może moj bios jest za stary lub po prostu plyta glowna nie pozwala?

Edytowane przez Leeway

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geil ultra maja na naklejce wymagane napiecie - nie pamietam ile bylo 2V albo 2.1V - nizej nie byly w stanie uzyskac 4-4-4-12....a ze moja biedna plytka(stara kiedys poszla na sprzedaz) dawala tylko 1.9 to sie podlamalem...zreszta to marne pamieci - przerzucilem sie szybko na a-data

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi