Skocz do zawartości
Glazek

Titan TTC-D5T

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte Solteka FRN2-L, Athlona XP 1700+. Niedawno kupilem wiatrak Titan TTC-D5T gdy usatwiam na 133Mhz x 11 to resetuje mi sie komp. Przyczyna tego jest Anti-Burn SHield II. Teraz pracuje na 1100mhz (100x11) i temp w czsie spoczynku wynosi 41 stopni C. Czy ten wicher jest dobry? Jesli wylacze ABSII i bede pracowal na 1466MHz to procek sie spali czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 zobacz czy masz dobrze zalozony ten cooler

2 nie wyłaczaj abs2 tylko zwieksz prog temperatury przykladowo 75 stopni

3 zmien tego coolera na lepszy bo niepodkrecanie tego proca jeszcze na takiej fajnej mobo to szczyt szczytow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plyte Solteka FRN2-L, Athlona XP 1700+. Niedawno kupilem wiatrak Titan TTC-D5T gdy usatwiam na 133Mhz x 11 to resetuje mi sie komp. Przyczyna tego jest Anti-Burn SHield II. Teraz pracuje na 1100mhz (100x11) i temp w czsie spoczynku wynosi 41 stopni C. Czy ten wicher jest dobry? Jesli wylacze ABSII i bede pracowal na 1466MHz to procek sie spali czy nie?

A czy Ty myslisz, ze na forum same wrozki siedza??? Obserwuj temperature i krec na ile bedziesz mogl.

Jesli chcesz O/C to dobrze ze zamowiles Igloo. Titan jest dobry, ale dla cywilow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy Ty myslisz, ze na forum same wrozki siedza??? Obserwuj temperature i krec na ile bedziesz mogl.

Jesli chcesz O/C to dobrze ze zamowiles Igloo. Titan jest dobry, ale dla cywilow.

e tam dla cywilow... na 2600+ mam 47-48 max w stresie...

mogl lepiej poprawic ten coolerek i byloby dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko u mnie na 1100Mhz(100x11) i przy obnizonym napieciu do 1,5V temperatura bez stresu wynosi ok 44stopnie :(

to znaczy że coś jest nie tak z dociskiem radiatora/brakiem pasty albo załozyłeś radiator odwrotnie i tylko brzeg rdzenia styka się z radiatorem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konstrukcja i materiał tego titana nie budzą zastrzeżeń więc nie widzę potrzeby jego wymiany. może masz copper shima i jądro kiepsko dotyka, może krzywo siedzi czy coś ? u mnie jest spoko tylko wiatrak wymienię bo hałasi dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konstrukcja i materiał tego titana nie budzą zastrzeżeń więc nie widzę potrzeby jego wymiany. może masz copper shima i jądro kiepsko dotyka, może krzywo siedzi czy coś ? u mnie jest spoko tylko wiatrak wymienię bo hałasi dużo.

MAm Copper shima a poza tym juz zamowilem nowy cooler :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, u mnie wszystko ładnie chodzi - temp. max 57C :)

mikaelus - już próbowałem zapytać Cię w wątku o soltku jakie masz temp ABSII bo podejrzanie mało ci wychodzi na titanku i to alu... jak to możliwe, u mnie na 12x166@1.775v absII doszło do 82*C :? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Titana TTC-D5T a pod nim proca na rdzeniu Thorughbred-A (12.5x133MHz) przy temp 32 stopni (42 w stresie i jak jest ciepło w pokoju). Jak zmienię płytę na lepszą to zamierzam ostrokręcić :twisted:. Co do takich sporych temperatur na twoim mobo i procku to możliwe, że ukruszyłeś proca i dla tego ci takie temp wychodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi