Glazek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Mam plyte Solteka FRN2-L, Athlona XP 1700+. Niedawno kupilem wiatrak Titan TTC-D5T gdy usatwiam na 133Mhz x 11 to resetuje mi sie komp. Przyczyna tego jest Anti-Burn SHield II. Teraz pracuje na 1100mhz (100x11) i temp w czsie spoczynku wynosi 41 stopni C. Czy ten wicher jest dobry? Jesli wylacze ABSII i bede pracowal na 1466MHz to procek sie spali czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 1 zobacz czy masz dobrze zalozony ten cooler 2 nie wyłaczaj abs2 tylko zwieksz prog temperatury przykladowo 75 stopni 3 zmien tego coolera na lepszy bo niepodkrecanie tego proca jeszcze na takiej fajnej mobo to szczyt szczytow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 popraw chłodzonko - może mało pasty czy cóś - też tak miałem przez moment że tylko na 1100Mhz dawało radę, kuler taki sam jak Ty masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Dzisiaj zamowilem coolera GlacialTecha Igloo 2500 :twisted: Teraz powinno byc dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Mam plyte Solteka FRN2-L, Athlona XP 1700+. Niedawno kupilem wiatrak Titan TTC-D5T gdy usatwiam na 133Mhz x 11 to resetuje mi sie komp. Przyczyna tego jest Anti-Burn SHield II. Teraz pracuje na 1100mhz (100x11) i temp w czsie spoczynku wynosi 41 stopni C. Czy ten wicher jest dobry? Jesli wylacze ABSII i bede pracowal na 1466MHz to procek sie spali czy nie? A czy Ty myslisz, ze na forum same wrozki siedza??? Obserwuj temperature i krec na ile bedziesz mogl. Jesli chcesz O/C to dobrze ze zamowiles Igloo. Titan jest dobry, ale dla cywilow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Mam plyte Solteka FRN2-L, Athlona XP 1700+. Niedawno kupilem wiatrak Titan TTC-D5T gdy usatwiam na 133Mhz x 11 to resetuje mi sie komp. Przyczyna tego jest Anti-Burn SHield II. Teraz pracuje na 1100mhz (100x11) i temp w czsie spoczynku wynosi 41 stopni C. Czy ten wicher jest dobry? Jesli wylacze ABSII i bede pracowal na 1466MHz to procek sie spali czy nie? A czy Ty myslisz, ze na forum same wrozki siedza??? Obserwuj temperature i krec na ile bedziesz mogl. Jesli chcesz O/C to dobrze ze zamowiles Igloo. Titan jest dobry, ale dla cywilow. e tam dla cywilow... na 2600+ mam 47-48 max w stresie... mogl lepiej poprawic ten coolerek i byloby dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja na duronie 800@880 mam w tej chwili 27 stopni więc nie jest źle. na procku 0.13 na tych 1500 MHz nie powinno być powyżej 50st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Tak tylko u mnie na 1100Mhz(100x11) i przy obnizonym napieciu do 1,5V temperatura bez stresu wynosi ok 44stopnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Tak tylko u mnie na 1100Mhz(100x11) i przy obnizonym napieciu do 1,5V temperatura bez stresu wynosi ok 44stopnie :(to znaczy że coś jest nie tak z dociskiem radiatora/brakiem pasty albo załozyłeś radiator odwrotnie i tylko brzeg rdzenia styka się z radiatorem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Mozliwe za za malo pasty dalem ale narazie niech tak chodzi. Jak bede montowal Glaciala to dam wiecej pasty :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Eeee, u mnie wszystko ładnie chodzi - temp. max 57C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 konstrukcja i materiał tego titana nie budzą zastrzeżeń więc nie widzę potrzeby jego wymiany. może masz copper shima i jądro kiepsko dotyka, może krzywo siedzi czy coś ? u mnie jest spoko tylko wiatrak wymienię bo hałasi dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Eeee, u mnie wszystko ładnie chodzi - temp. max 57C :)A jaka masz temperature ABSII :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 konstrukcja i materiał tego titana nie budzą zastrzeżeń więc nie widzę potrzeby jego wymiany. może masz copper shima i jądro kiepsko dotyka, może krzywo siedzi czy coś ? u mnie jest spoko tylko wiatrak wymienię bo hałasi dużo.MAm Copper shima a poza tym juz zamowilem nowy cooler :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Eeee, u mnie wszystko ładnie chodzi - temp. max 57C :)mikaelus - już próbowałem zapytać Cię w wątku o soltku jakie masz temp ABSII bo podejrzanie mało ci wychodzi na titanku i to alu... jak to możliwe, u mnie na 12x166@1.775v absII doszło do 82*C :? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ja mam Titana TTC-D5T a pod nim proca na rdzeniu Thorughbred-A (12.5x133MHz) przy temp 32 stopni (42 w stresie i jak jest ciepło w pokoju). Jak zmienię płytę na lepszą to zamierzam ostrokręcić :twisted:. Co do takich sporych temperatur na twoim mobo i procku to możliwe, że ukruszyłeś proca i dla tego ci takie temp wychodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 dziwne mowicie tak brzydko o tym titanie a u mnie na d1400@1750 (140*12,5) mam 32 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjanos Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ja też nie narzekam na tego coolerka. Na d1400@1900 (181*10,5) mam 43-47 w stresie zależnie o temperatury w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Ja też specjalnie nie narzekam na tego Titana A1700@2400 przy Vcore 1,68 i 2200 obr/min max 53 stopnie wiec da sie wytrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...