GunloK Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Rozgladam sie za chlodzeniem na ta platforme. No i z tego co widze chyba najbardziej oplacalny jest wlasnie Mugen 2. W zwiazku z tym mam pare pytan. 1. Czy Mugen 2 jest naprawde tak wielki, ze sie w obudowach nie miesci? Czy trzeba miec jakas niestandardowa obudowe, zeby sie zmiescil ? 2. Jak na chlodzenie wplywa otwarta obudowa caly czas ? 3. Jak na chlodzenie wplywa zasilacz na dole/u gory obudowy? 4. Znacie jakies tansze rozwiazania od Mugena warte uwagi ? Powiedzmy do 100zl. Przy czym nie bede bawil sie w jakis hardcore o/c. Pozdrawiam. UPDATE: Procek: Phenom II x2 550 Edytowane 19 Stycznia 2010 przez GunloK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 po 1 nie napisałeś jaki procesor po 2 na drugie i trzecie pytani znajdziesz odpowiedzi całkiem niedaleko na forum bo w ciągu minionych dwóch tygodni omawiane po 3 arówno wymiary mugena jak i Twojej obudowy są w google, wystarczy porównać po 4 do 100pln powinieneś złapać karakorum, freezera 7 rev2, jak się uda to i freezera extreme, które będą wystarczająco wydajne nawet do kręcenia phenoma II x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Co do pytania tematu to takie samo jak na AM2 A co do reszty to google :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) A ja polecam katana 3. AII X3 3.8ghz temp. w stresie nie przekracza 55*C. Wada na pełnych obrotach trochę szumi. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jest jeszcze http://www.proline.pl/sklep.php?p=XIG+SCORPION Większe śmigło od Katany, co się z tym wiąże, cały jest większy. Do obudowy o szerokości do 185mm lepiej brać Katanę. Jak buda ma 200mm szerokości to można brać Mugena czy inne wierze z wentylatorem 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Jest jeszcze http://www.proline.pl/sklep.php?p=XIG+SCORPION Większe śmigło od Katany, co się z tym wiąże, cały jest większy. Do obudowy o szerokości do 185mm lepiej brać Katanę. Jak buda ma 200mm szerokości to można brać Mugena czy inne wierze z wentylatorem 120mm. Ja mam Asgard 185 mm i Zalman'a CNPS quiet i jakoś wszedł. Na styk bo na styk, ale wszedł. btw. ziomek zadają pytania ala google i ma tyle odpowiedzi. Ja zadaje pytanie, które wydaje mi się w miarę logicznie ułożone i nie takie proste, i [gluteus maximus] - zero odpowiedzi. Chyba muszę zmienić konstrukcję zdań albo podejście. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GunloK Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Co do pytania tematu to takie samo jak na AM2 A co do reszty to google :] Zaraz, czyli kazde chlodzenie pod AM2 rowniez podchodzi pod AM3 ? Umiem czytac ze zrozumieniem, ale wole sie upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...