Skocz do zawartości
GunloK

Chlodzenie Pod Am3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Rozgladam sie za chlodzeniem na ta platforme. No i z tego co widze chyba najbardziej oplacalny jest wlasnie Mugen 2. W zwiazku z tym mam pare pytan.

1. Czy Mugen 2 jest naprawde tak wielki, ze sie w obudowach nie miesci? Czy trzeba miec jakas niestandardowa obudowe, zeby sie zmiescil ?

2. Jak na chlodzenie wplywa otwarta obudowa caly czas ?

3. Jak na chlodzenie wplywa zasilacz na dole/u gory obudowy?

4. Znacie jakies tansze rozwiazania od Mugena warte uwagi ? Powiedzmy do 100zl. Przy czym nie bede bawil sie w jakis hardcore o/c.

Pozdrawiam.

UPDATE:

Procek: Phenom II x2 550

Edytowane przez GunloK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 nie napisałeś jaki procesor

po 2 na drugie i trzecie pytani znajdziesz odpowiedzi całkiem niedaleko na forum bo w ciągu minionych dwóch tygodni omawiane

po 3 arówno wymiary mugena jak i Twojej obudowy są w google, wystarczy porównać

po 4 do 100pln powinieneś złapać karakorum, freezera 7 rev2, jak się uda to i freezera extreme, które będą wystarczająco wydajne nawet do kręcenia phenoma II x4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze http://www.proline.pl/sklep.php?p=XIG+SCORPION

Większe śmigło od Katany, co się z tym wiąże, cały jest większy.

Do obudowy o szerokości do 185mm lepiej brać Katanę. Jak buda ma 200mm szerokości to można brać Mugena czy inne wierze z wentylatorem 120mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze http://www.proline.pl/sklep.php?p=XIG+SCORPION

Większe śmigło od Katany, co się z tym wiąże, cały jest większy.

Do obudowy o szerokości do 185mm lepiej brać Katanę. Jak buda ma 200mm szerokości to można brać Mugena czy inne wierze z wentylatorem 120mm.

Ja mam Asgard 185 mm i Zalman'a CNPS quiet i jakoś wszedł. Na styk bo na styk, ale wszedł.

btw. ziomek zadają pytania ala google i ma tyle odpowiedzi. Ja zadaje pytanie, które wydaje mi się w miarę logicznie ułożone i nie takie proste, i [gluteus maximus] - zero odpowiedzi. Chyba muszę zmienić konstrukcję zdań albo podejście.

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi