Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To moze byc jedno z glupszych pytan na forum, ale musze spytac, bo jestem ciekawy.

Pewnego dnia siedzac wieczorem 'podchmielony' przed kompem, wyciszylem glosniki na minimum (ale nie wylaczylem) i cos tam czytalem. Po jakims czasie zaczalem slyszec jakies odglosy, jakby rozmowe. Stwierdzilem, ze jestem zbyt pijany i poszedlem spac.

Po kilku dniach sytuacja sie powtorzyla, lecz odziwo bylem zupelnie trzezwy. No to sobie mysle: wypad do psychiatryka. No ale zaczalem drazyc co to za glosy, sprawdzalem czy na stronkach gdzies cos sie nie wlaczylo - nic. No to sie zaczalem przysluchiwac, wtedy wyczailem, ze jak wycisze maksymalnie glosniki to paradoksalnie glos staje sie glosniejszy. No i teraz co jakis czas sobie wyciszam glosniki i sprawdzam co aktualnie jest nadawane i np. w tym momencie slysze jakies radio ze skandynawii. Wczesniej byly Czechy, Anglie tez slyszalem.

Jako, ze nie jestem elektronikiem i szczerze nawet nie mam pojecia na jakiej zasadzie wlasciwie dzialaja glosniki, chcialbym sie dowiedziec jakim sposobem slysze takie cos.

Model glosnikow raczej nie ma znaczenia, chyba ze mnie poprawicie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez GunloK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze kapa całkiem nie zeszła ;)

A poważnie to czasami niektórym (zwykle tańszym) głośnikom zdarza się odbierać radio. Nie wiem jaki ma to związek z maksymalnym ściszeniem ale myślę ze to może być to.

Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi