Skocz do zawartości
bobson37

Wd Rma Dysk Na Gwarancji, Wołąją 222$

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprawa dotyczy dysku WD 500GB, na gwarancji do końca 2011.

Dysk ma status "In limited warranty", zrobiłem RMA, podałem wszelkie dane. Wszystko wprowadziłem w Advance Replacement. Klikam Create RMA , potwierdzam warunki i wyskakuje tabelka z kwotami:

Subtotal: US$ 185.00

Tax: US$ 37.00

Total hold amount: US$ 222.00

Poniżej jest tabelka dotycząca karty kredytowej.

Trochę się pogubiłem, ostatnio wysyłałem kilka dysków do Seagate'a i wszędzie było 0$, jedyne koszta to wysłanie kurierem do Warszawy, tutaj wyskakuje kupa $ i nie wiem o co im chodzi.

Robię coś nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy producent ma swój własny system. SG pokazuje wartość jako 0$ informując, że klient nie ponosi kosztów, WD i Samsung natomiast pokazują faktyczną wartość produktu i usługi ale jeśli zgłosiłeś wszystko poprawnie, jako end user i na standard replacement to nie poniesiesz kosztów mimo tego co pisze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy producent ma swój własny system. SG pokazuje wartość jako 0$ informując, że klient nie ponosi kosztów, WD i Samsung natomiast pokazują faktyczną wartość produktu i usługi ale jeśli zgłosiłeś wszystko poprawnie, jako end user i na standard replacement to nie poniesiesz kosztów mimo tego co pisze ;)

Dzięki wielkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi