bobson37 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam, sprawa dotyczy dysku WD 500GB, na gwarancji do końca 2011. Dysk ma status "In limited warranty", zrobiłem RMA, podałem wszelkie dane. Wszystko wprowadziłem w Advance Replacement. Klikam Create RMA , potwierdzam warunki i wyskakuje tabelka z kwotami: Subtotal: US$ 185.00 Tax: US$ 37.00 Total hold amount: US$ 222.00 Poniżej jest tabelka dotycząca karty kredytowej. Trochę się pogubiłem, ostatnio wysyłałem kilka dysków do Seagate'a i wszędzie było 0$, jedyne koszta to wysłanie kurierem do Warszawy, tutaj wyskakuje kupa $ i nie wiem o co im chodzi. Robię coś nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Każdy producent ma swój własny system. SG pokazuje wartość jako 0$ informując, że klient nie ponosi kosztów, WD i Samsung natomiast pokazują faktyczną wartość produktu i usługi ale jeśli zgłosiłeś wszystko poprawnie, jako end user i na standard replacement to nie poniesiesz kosztów mimo tego co pisze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Każdy producent ma swój własny system. SG pokazuje wartość jako 0$ informując, że klient nie ponosi kosztów, WD i Samsung natomiast pokazują faktyczną wartość produktu i usługi ale jeśli zgłosiłeś wszystko poprawnie, jako end user i na standard replacement to nie poniesiesz kosztów mimo tego co pisze ;) Dzięki wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zakładam, że nie próbujesz wysłać WD do panów z SG? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zakładam, że nie próbujesz wysłać WD do panów z SG? ;] :lol2: Ciekawa propozycja :P Co ciekawe, przed chwilą wklepałem jeszcze inny dysk starszy, do lutego 2010 gwara, 160gb i koszta pokazał 64$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...