jupijupi Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Sytuacja wygląda następująco. Włączam laptopa to od razu słyszę taki dzwiek jakby był wciśnięty jakiś klawisz . Z odłączoną klawiatura komputer nie piszczy. Więc przypuszczam, że to wina klawiatury ... Chociaż do końca nie jestem pewien bo jak np trzymam klawiaturę podłączoną w ręce i nie dotyka niczego to wszystko się włacza lecz jeżeli położe ją tam gdzie powinna być to robi się jakieś zwarcie i piszczy... ( z taśmą wszystko ok bo sprawdzałem) Model : KFRMBA136A. I teraz pytanie. Na taśmie tej klawiatury jest 24 styków. Czy ewentualnie jakbym kupił jakaś inną również na 24 styków to by działało czy byłby problem ? (oczwyście też sony vaio lecz z innego modelu oraz ciut inaczej z ułożeniem niektórych klawiszy) bo akurat ten model jaki posiadam jest mało spotykany. Komputer mojego znajomego jakby to powiedzieć oldschoolowy model ;) Dzięki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...