Skocz do zawartości
metal

Nowy sprzęt ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio myśle nad modernizacją mojego kompa bo już do najnowszych to on już raczej nie należy :D ...

konfig kompa:

cele1000C

pł.gł asus cubx [i440bx to był dobry chipset ale już niewyrabia :) ]

384sdram [128 133Mhz nanya :: 256 133Mhz noname]

20 gb seageta barakuda 3 [troche już zamały]

gf2mx [to już załatwiłem na gf4ti4200]

...

i takie tam które wystarczają :D

Głównie to myślę nad procem i pł. główną. proc to może celeron 1.8Ghz. a płyta główna tego właśnie nie wiem :?: :? najlepiej z asusa albo abita i żeby było jak najtaniej i najlepiej :D co mi radzicie ??? a może macie jakieś inne propozycje co do proca [wole intela] i płyty głównej :?:

a kasy to moge mieć tak ok.1000 zeta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ... ja bym postawil na Athlona XP 1700+, plyte glowna EPOX 8KHA+ i 256 DDR-amu, oczywiscie kupowane na gieldzie zmiesci sie w granicach 1000 zl  :D

Popieram. :)

Tylko że jeżeli kolega będzie chciał uprawiać o/c to Athlonik na dużo się nie zda. :(

W takim wypadku Celeronika .:)

A co do płyt na razie się nie wypowiem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus A7V333 VIA KT333 DDR333 - 550zł

AMD Athlon XP 1700+ - 430zł

DDRAM 128MB PC2100 - 85zł

Ceny z PC-Projektu, w sumie 1065zł

W przypadku Celerona podobnie, z tym, że Cel 1.8GHz kosztuje 520zł i ma wydajność Celerona T 1.3GHz, lub nawet gorszą.

A tak w ogóle to nie rób tego błędu co ja i poczekaj z kupnem sprzętu do wakacji. Ja już straciłem ok 300zł przez moją głupotę, bo kupiłem płytę + procka miesiąc temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... pł.główna to jest problem ma być dobra i żeby na jak najdłużej wystarczyła czyli obsługiwała najnowsze standarty i takie tam :D

znalazłem abit bl 7 i845 socket 478 u/100atx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech chłopak kupi sobie tego celerona jak chce.

Ja bym kupił tak jak współtweakowicze mówią Athlona XP1,7 (koniecznie z serii AGOIA) + 256MB DDR (Nanya - Kingston robi pamięci na nich, jak masz kase to szybsze najlepiej Samsungi)+ Epox na KT333 i koniec dyskusji.

Nie ma bata żeby sie poniżej 1100 wyrobić

Ram 250

Płyta okoó 520

Proc 400

----------------

Razem 1170 ceny z giełdy w warszawie można by taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie uparles na intel a... nie ma sprawy ... rozumiem ... ale jesli nie chcesz skonczyc z beznadziejnym prockiem jakim jest P4-Cel ... ktorego moj duron pomimo 400 Mhz mniej wyprzedzi to kupuj tylko P41.6 Northwood

Ale wtedy jak dalej bedziesz chcial 1000 zl nie przekroczyc to skonczysz z ECSem :)

Chyba ze mozesz dołozyc na ... proc BOX kosztuje 650 zl do tego plyta Microstar 645E na SIS 645 FSB 533 (przynajmniej to nie ECS) - 430 zł, 128 Mb ram 85 zł

SUMA 1165zl MINUMUM NA SENSOWNE P4 ( panowie nie znam sie na intelach tak dobrze ...co myslicie o tej MoBo i Sisie645 ??? alternatywy drozsze MoBo na intelu ???)

.... a jesli chcesz ta sama wydajnosc za wlasnie 1000 zl to tylko na A XP 1700+ tam dojedziesz :

A Xp 17--+ 430 zł

Gigabyte GA-7VRX Via KT333 Usb2.0 ( lub Epox lub MSI... wspomnialem GA-7VRX z uwagi na doplate 80 zl do RAIDA za tylko 80 zl, w przpadku Epoxsa i MSI Raid to ok 600 zl ) - 410 zł

PC2100 128 MB 85 zł

wychodzi 915 zł

ooo jeszcze 85 zł na porzadny wentyl zostało ... a jak wezmiesz titana za 30 zł(starczy na 100 %) to ci na wiecej ramu zostanie lub doplate do GA-7VRXP Raid +6 channel audio ... wszystko za mniej niz 1000 zł :)))

Smutne ale prawdziwe ... chcesz intela ... płać

PS. Ceny z PCProjektu (dalej ich nie lubie ... ale cennik dalej maja zarombisty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a może takie coś :?: :

pł.gł MSI 845E Max2 BLR albo L ok.600 zeta [w zależności od wersji]

proc: cele 1700 MHz [ można pojechać na 1700@1900 :D ] 423 zeta :)

i jak :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...