Hesos Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Witam, Problem polega na tym, że mam mało kasy i dwie rzeczy do kupienia. Do wydania 120zł i pipeczki więcej nie ma bata tylko 120zł :wink: Do kupienia jest chłodziwo na jajca z podpisu oraz wentyl 120mm do fan swapa. Czy ktoś coś wie o: - COOLER MASTER HYPER TX3?? cóż to jest? dostępne u mnie za 77zł (net + przesyła wychodzi podobnie) - ewentualnie sprawdzony w podobnej cenie FRYZJER 64 lub FRYZJER 7 PRO (z przesyłką jakoś ponad 80zł) - może AURAS WAVE którego ciężko dorwać, a jak już jest to tylko na Intela :/ Jakieś sugestie?? Oraz wentyl za resztę kasy 120mm. Tutaj w ogóle nie mam pojęcia co i jak. Pomoże ktoś? Peace!! edit: co do wentylków do zasilatora: zephyr? aab super silent?? ?? jakiś w podobnej cenie bo pewnie wysyłka dojdzie Edytowane 21 Stycznia 2010 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 (edytowane) CM TX3 mam od paru tygodni i w porównaniu z BOXem jest to bardzo fajne chłodzonko :) Pod względem głośności to poniżej 1400RPM jest praktycznie niesłyszalne. Powyżej staje się już słyszalne ale poniżej 2k RPM hałas nie jest bardzo dokuczliwy. Dopiero powyżej 2k RPM staje się dość hałaśliwe, zwłaszcza po przekroczeniu 2,5k RPM. Jeśli chodzi o wydajność to tu też jest bardzo dobrze jak na tej wielkości chłodzenie. W stresie pod obciążeniem popularnymi windowsowskimi programami (jak np. WinRAR) z PWM ustawionym na 55*C obroty zwykle wynoszą 900RPM, a max to 1300RPM. W grach 1300-2000 RPM. Więc prawie cały czas pracuje bezgłośnie. Dopiero pod orthosem da się go zmusić do pracy na max obrotach. Jak za te pieniądze (kupiłem je za 65zł) myślę że jest to bardzo dobre chłodzenie. Co do wentylatora to w budzie mam 2x 12cm - jeden to dołączony do obudowy jakiś CM a drugi to właśnie zypher. Hałas generowany przez zyphera jest zbliżony do tego CM - na max obrotach jest on wyraźnie słyszalny choć nie jest to może jakiś bardzo przeszkadzający hałas ale jednak cichy to on nie jest. Na 75% jest już sporo ciszej i można z czystym sumieniem powiedzieć że jest on cichy (choć jeszcze trochę słyszalny), natomiast na 50% staje się niesłyszalny. Do obudowy jest on bardzo dobry ale do zasilacza mam wątpliwości czy się nada. Na max obrotach raczej kiepsko się nadaje do wyciszania (choć nie wiem co masz teraz więc może i będzie ciszej ;)). Natomiast na niższych obrotach, jego wydajność może okazać się zbyt niska do prawidłowego chłodzenia zasilacza. No chyba że masz w zasilaczu jakiś czujnik temperatury który będzie regulować jego obroty. Edytowane 2 Lutego 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...