xODIx Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witajcie. Posiadam w swoim kompie Mobo Gigabyte na AMD790X (DS4). Do tej pory miałem zainstalowane 2GB DDR2 Platiniumy na szynie 800MHz, niestety trochę brakowało mi pamięci (używam C1 i PS CS4 jednocześnie)zatem zakupiłem 4GB (2x2GB) Coirair też na szynę 800MHz. Wcześniej chciałem te 2GB sprzedać, ale teraz zastanawiam się czy nie dało by rady włożyć tych kości razem, czyli 2x2GB i 2x1GB w dualu? Zapewne ma ktoś z Was doświadczenia w tej sprawie, zatem proszę o pomoc. Zastanawiam się czy będzie to działać i jeśli będzie to jak?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witajcie. Posiadam w swoim kompie Mobo Gigabyte na AMD790X (DS4). Do tej pory miałem zainstalowane 2GB DDR2 Platiniumy na szynie 800MHz, niestety trochę brakowało mi pamięci (używam C1 i PS CS4 jednocześnie)zatem zakupiłem 4GB (2x2GB) Coirair też na szynę 800MHz. Wcześniej chciałem te 2GB sprzedać, ale teraz zastanawiam się czy nie dało by rady włożyć tych kości razem, czyli 2x2GB i 2x1GB w dualu? Zapewne ma ktoś z Was doświadczenia w tej sprawie, zatem proszę o pomoc. Zastanawiam się czy będzie to działać i jeśli będzie to jak?:) Jeżeli timingi będą jednakowe to nie powinno być większych problemów, ale skoro masz już zakupione to sprawdź czy działa i po kłopocie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Powinno śmigać, jeśli dobrze je umieścisz. Na starej konfiguracji miałem 2x512MB i 2x1GB *wszystkie były 400MHz) w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xODIx Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 OK! dzięki za pomoc. Włożyłem i śmiga! Wyłączyłem pamięć wirtualną, zobaczymy czy zmieni to coś w szybkości działania aplikacji no i czy te 6GB mi wystarczy i czy nie będę musiał jednak tego cache włączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...