friczenko321 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Asus M4A785TD-V EVO Jak wypada podkręcanie podzespołów szczególnie procesora na tej płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Patrz w sygnaturkę :wink: Jeżeli dobrze wybierzesz pamięci,to żadnych ograniczeń nie uświadczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Gr3gory pamiętasz swoje ustawienia w biosie memory configuration w zakładce chipset ? i czy warto włączyć Acc nawet jak się ma Phenoma 2 X4 ? jak tak to all core czy per core ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 W zakładce "chipset" nic nie ustawiam,a co do acc to warto właczyć- na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Co miałeś na myśli wrzucając te screeny?? :wink: On pytał o "Chipset" Edytowane 15 Lutego 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Screeny pokazują opcje biosu do OC , czego ubogie płyty nie posiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Jak się sprawuje ta płyta? W zestawach na marzec jest uwzględniona. Dźwiękówka zintegrowana przyzwoita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Wszystko w niej jest przyzwoite :wink: Z czystym sumieniem polecam,bardzo dobre mobo,poza jednym.Musisz dobrać tak pamięci,żeby wszystko ładnie śmigało po oc,chyba,że zapodasz procka be,to już kłopotu nie będzie z htt.Najlepiej popatrzeć na jakich ludzie kręcą i takie zakupić. Najfajniesza jest integra,która bez podbijania V idzie na rdzeniu 900+,co już pozwala grać w bf2 na średnich detalach w 1680/1050 :lol: . Edytowane 24 Lutego 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 z tym podkrecaniem jest ok :P wystarczy zmienic TRFC0 na 350ms :) i nie ma kłopotu z htt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zależy co kto uważa za ok.U mnie na poprzednich pamięciach zmiana tRfc dawała, że z htt 250 mogłem dać na 280,a to akurat mało satysfakcujące dla mnie,bo teraz dobijam +320. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Kupiłem teraz Goodramy pro 2000 mhz cl9 i nawet nie musze zmieniac trfc :) narazie leci 3.5 na 1.4 pozniej bede probował zmniejszac napiecie :) pamieci mam ustawione 1440mhz cl 6-5-5-20 niewiem co wazniejsze cl czy mhz ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) Ja wczoraj złożyłem na tej płycie niezły zestawik dla znajomego ( PII x4 955BE C3 + Patriot viper 1600mhz cl7 + HD5850 ) i jeden jedyny minus tej płyty to bios jest tragiczny na asrocku AOD790GX bios to cudo przy nim ale wiedziałem na co się decyduje ;) poza tym płyta świetna i naprawdę godna polecenia nawet bardzo godna :D Żadnych problemów z pamięciami śmigają na 1.9v Edytowane 7 Marca 2010 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) a ja mam problem z tą płytą (2 komplety ramu były sprawdzone w serwisie i na tej płycie nie działały :/ ) i gskille ripjaws rl 16000mhz i ocz reapery 1333mhz jak jest jedna kość działa w każdym slocie, obie razem obojętnie w jakim slocie i czy w slotach o tym samych kolorze czy a1 b1 nie działa tzn. za 5-10 razem się włączy no ale jak się uda to sypie bsodami w windowsie (windows 7 64)bios najnowszy 604, clear cmos był, napięcia i timingi producenta i [gluteus maximus] :/ oddaję płytę i pamięci do serwisu niech się bawią EDIT udało mi się zamontować kość ramu w czarny slot najbliższy proca (mugen 2 trochę miejsca zajmuje) i w dwóch czarnych nie zadziałał, ale w czarnym koło proca i w niebieskim bliższym proca jak na razie działa co prawda w singlu, 1.65v, timingi najniższe jakie bios obsługuje,i 2T (wg cpu-z) zobaczymy czy vantage przejdzie i pracę w windowsie (o dziwo w Mass Effects ani razu nie miałem bsoda a w windzie dziesiątki razu, potem zrobilo mi się szkoda nowego twardziela i pracowałem tylko na 2gb bez żadnego bsoda, mouse freeze itd) Edytowane 20 Marca 2010 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...